Hjemmelagde karameller

Hjemmelagde fløtekarameller til jul er spennende å lage, og smaker utrolig godt!
Karameller
porsjoner40

Ingredienser

  • 40 g kokos
  • 3 dl kremfløte
  • 50 g smør
  • 280 g sukker
  • 200 g lys sirup
  • 1 ts rom

Annet:

  • Små aluminiumsformer og formfett

Fremgangsmåte

  • Rist kokosen gyllen i en stekepanne og sett til siden.
  • Ha smør, sukker, sirup og fløte i en mellomstor kjele med tykk bunn. La det koke opp til 120 grader på middels varme. Bruk gjerne et termometer til dette, slik at det blir mest mulig nøyaktig. Er temperaturen for lav, vil karamellene ikke stivne.
  • Ta kjelen av platen og rør inn ristet kokos og rom. Ha massen over i et litermål og hell over i små aluminiumsformer sprayet med formfett.
  • Sett karamellene kjølig og la de stivne i minst 1 time.

Notes

Tips!

Karamellen oppbevares best svalt/kjølig.
Skriv ut oppskriften

Kanskje du også vil like?

Scroll to Top