Go Back
+ servings

Ingefærbrød

Et søtlig brød med hint av ingefær.
Nystekt ingefærbrød oppskåret i skiver.
porsjoner1

Ingredienser

Gjærdeig:

  • 5 dl kulturmelk
  • 1 dl mørk sirup
  • 1 ss Idun Ferskere Bakst (valgfritt)
  • 100 g siktet speltmel
  • 180 g hvetemel
  • 110 g sammalt hvetemel (grov)
  • 50 g sammalt rugmel (grov)
  • 30 g linfrø
  • 30 g solsikkefrø
  • 50 g Idun Fersk Gjær Original
  • 2 ss revet ingefær
  • 1 ts salt

Annet

  • havregryn til topping på brødet

Fremgangsmåte

  • Start med å forvarme stekeovnen til 200 grader med vanlig over - og undervarme. Smør en avlang brødform på ca. 1,5 liter og strø den med litt grovt mel.
  • Bland sammen alle ingrediensen til en løs deig i en bakebolle. Hell deigen over i brødformen og fordel den jevnt utover.
  • La brøde heve under et klede i ca. 45 - 60 minutter. Pensle på litt vann på toppen av brødet og strø på litt havregryn.
  • Stek brødet på nederste rille i ovnen i ca. 45 minutter. Blir brødet fort mørkt på toppen, kan du legge over et bakepapir under stekingen. Ta brødet ut av ovnen og la det hvile litt i formen før du velter det ut og avkjøler det helt på en bakerist.

Tips og triks

Ved bruk av Idun Ferskere Bakst vil brødet holde seg ferskt og fint lenger!
Skriv ut oppskriften