Ingefærbrød

Et søtlig brød med hint av ingefær.
Nystekt ingefærbrød oppskåret i skiver.
porsjoner1

Ingredienser

Gjærdeig:

Annet:

  • havregryn til topping på brødet

Fremgangsmåte

  • Start med å forvarme stekeovnen til 200 grader med vanlig over - og undervarme. Smør en avlang brødform på ca. 1,5 liter og strø den med litt grovt mel.
  • Bland sammen alle ingrediensen til en løs deig i en bakebolle. Hell deigen over i brødformen og fordel den jevnt utover.
  • La brøde heve under et klede i ca. 45 - 60 minutter. Pensle på litt vann på toppen av brødet og strø på litt havregryn.
  • Stek brødet på nederste rille i ovnen i ca. 45 minutter. Blir brødet fort mørkt på toppen, kan du legge over et bakepapir under stekingen. Ta brødet ut av ovnen og la det hvile litt i formen før du velter det ut og avkjøler det helt på en bakerist.

Notes

TIPS!

Ved bruk av Idun Mors hjemmebakte - ferskere bakst vil brødet holde seg ferskt og fint lenger!
Skriv ut oppskriften

Kanskje du også vil like?

Scroll to Top