Ingefærbrød
Et søtlig brød med hint av ingefær.

porsjoner1
Ingredienser
Gjærdeig:
- 5 dl kulturmelk
- 1 dl mørk sirup
- 1 ss Idun Mors hjemmebakte - Ferskere bakst (valgfritt)
- 100 g siktet speltmel
- 180 g hvetemel
- 110 g sammalt hvete, grov
- 50 g sammalt rug, grov
- 30 g linfrø
- 30 g solsikkefrø
- 50 g Idun Mors hjemmebakte - Fersk gjær original
- 2 ss frisk, revet ingefær
- 1 ts salt
Annet:
- havregryn til topping på brødet
Fremgangsmåte
- Start med å forvarme stekeovnen til 200 grader med vanlig over - og undervarme. Smør en avlang brødform på ca. 1,5 liter og strø den med litt grovt mel.
- Bland sammen alle ingrediensen til en løs deig i en bakebolle. Hell deigen over i brødformen og fordel den jevnt utover.
- La brøde heve under et klede i ca. 45 - 60 minutter. Pensle på litt vann på toppen av brødet og strø på litt havregryn.
- Stek brødet på nederste rille i ovnen i ca. 45 minutter. Blir brødet fort mørkt på toppen, kan du legge over et bakepapir under stekingen. Ta brødet ut av ovnen og la det hvile litt i formen før du velter det ut og avkjøler det helt på en bakerist.
Tips og triks
Ved bruk av Idun Mors hjemmebakte - ferskere bakst vil brødet holde seg ferskt og fint lenger!