Det er utrolig lett å lage en stor porsjon hjemmelagde knekkebrød som slår de de dyreste knekkebrødene i butikken. Endre gjerne på innholdet i knekkebrødet og bruk opp litt frørester du har i skapet
Ingredienser
3dlsammalt rug, grovt
3dllettkokte eller store havregryn(eller en miks)
2dlsolsikkekjerner
2dlgresskarkjerner
2dlsesamfrø
2tsflaksalt eller havsalt
7,5dlvann
Fremgangsmåte
Sett stekeovnen på 160 grader varmluft.
Rør alle ingrediensene sammen i en bolle. La svelle i 10-20 minutter. Ha bakepapir på to-tre stekebrett og fordel røren på de tre brettene. Bruk en slikkepott til å fordele røren. Det er viktig å få det så jevnt som mulig så knekkebrødene blir stekt jevnt.
Sett brettene i ovnen og stek i 10 minutter.
Ta brettene ut og skjær opp i passe store stykker med en kniv eller pizzakutter. Sett brettene tilbake i ovnen og stek i ca 1 time, mens du bytter plass på brettene hver 20 minutt så knekkebrødene blir stekt jevnt. Hvis ovnen er varmere innerst er det også lurt å snu hvert brett når de bytter plass.
Knekkebrødene er ferdig når de er sprø. Hvis de har blitt litt ujevne blir de tynnere ferdig først. Ta ut de tynne, og stek de tykkere knekkebrødene i 10-15 minutter til.
Avkjøl på rist og knekk opp. Oppbevar i en lufttett boks i romtemperatur.