Knekkebrød

Det er utrolig lett å lage en stor porsjon hjemmelagde knekkebrød som slår de de dyreste knekkebrødene i butikken. Endre gjerne på innholdet i knekkebrødet og bruk opp litt frørester du har i skapet

Ingredienser

  • 3 dl sammalt rug, grovt
  • 3 dl lettkokte eller store havregryn, eller en miks
  • 2 dl solsikkekjerner
  • 2 dl gresskarkjerner
  • 2 dl sesamfrø
  • 2 ts flaksalt eller havsalt
  • 7,5 dl vann

Fremgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 160 grader varmluft.  
  • Rør alle ingrediensene sammen i en bolle. La svelle i 10-20 minutter. Ha bakepapir på to-tre stekebrett og fordel røren på de tre brettene. Bruk en slikkepott til å fordele røren. Det er viktig å få det så jevnt som mulig så knekkebrødene blir stekt jevnt.  
  • Sett brettene i ovnen og stek i 10 minutter.
  • Ta brettene ut og skjær opp i passe store stykker med en kniv eller pizzakutter. Sett brettene tilbake i ovnen og stek i ca 1 time, mens du bytter plass på brettene hver 20 minutt så knekkebrødene blir stekt jevnt. Hvis ovnen er varmere innerst er det også lurt å snu hvert brett når de bytter plass.
  • Knekkebrødene er ferdig når de er sprø. Hvis de har blitt litt ujevne blir de tynnere ferdig først. Ta ut de tynne, og stek de tykkere knekkebrødene i 10-15 minutter til.  
  • Avkjøl på rist og knekk opp. Oppbevar i en lufttett boks i romtemperatur.
Skriv ut oppskriften

Kanskje du også vil like?

Scroll to Top