Knekkebrød
Det er utrolig lett å lage en stor porsjon hjemmelagde knekkebrød som slår de de dyreste knekkebrødene i butikken. Endre gjerne på innholdet i knekkebrødet og bruk opp litt frørester du har i skapet

Ingredienser
- 3 dl sammalt rug, grovt
- 3 dl lettkokte eller store havregryn, eller en miks
- 2 dl solsikkekjerner
- 2 dl gresskarkjerner
- 2 dl sesamfrø
- 2 ts flaksalt eller havsalt
- 7,5 dl vann
Fremgangsmåte
- Sett stekeovnen på 160 grader varmluft.
- Rør alle ingrediensene sammen i en bolle. La svelle i 10-20 minutter. Ha bakepapir på to-tre stekebrett og fordel røren på de tre brettene. Bruk en slikkepott til å fordele røren. Det er viktig å få det så jevnt som mulig så knekkebrødene blir stekt jevnt.
- Sett brettene i ovnen og stek i 10 minutter.
- Ta brettene ut og skjær opp i passe store stykker med en kniv eller pizzakutter. Sett brettene tilbake i ovnen og stek i ca 1 time, mens du bytter plass på brettene hver 20 minutt så knekkebrødene blir stekt jevnt. Hvis ovnen er varmere innerst er det også lurt å snu hvert brett når de bytter plass.
- Knekkebrødene er ferdig når de er sprø. Hvis de har blitt litt ujevne blir de tynnere ferdig først. Ta ut de tynne, og stek de tykkere knekkebrødene i 10-15 minutter til.
- Avkjøl på rist og knekk opp. Oppbevar i en lufttett boks i romtemperatur.