Kransekakestenger med nougat er lett å lage med ferdigkjøpt kransekakemasse! Disse stengene er fylt med bløt nougat og dyppet i sjokolade som gjør kransekakestengene supergode.
Start med å forvarme stekeovnen til 200 grader med vanlig over - og undervarme.
Del rullene med ferdig kransekakemasse på midten og trill ut til fingertykke “pølser”.
Skjær den kalde nougaten på langs i tynne strimler. Vi anbefaler å legge nougaten i kjøleskap en stund før bakingen, da det er lettest å skjære opp nougaten når den er kald.
Kjevle “pølsene” litt flate og legg strimler med nougat i midten, og rull sammen igjen. Del stengene i like store biter og legg på stekebrett med bakepapir.
Stek kransekakestengene midt i ovnen i ca. 10 minutter og avkjøl på rist etter steking.
Sjokoladen smeltes over vannbad. Dypp hver side av stengene i sjokoladen, la renne litt av og legg over på en bakepapir til sjokoladen har stivnet.
Tips og triks
Hjemmelaget kransekakemasse
Ingredienser:
500 g mandler
4 eggehviter
500 g melis
Slik gjør du
Skåld halvparten av mandlene og la dem tørke en hel dag.
Mal mandlene i en mandelkvern, sikt inn melis, tilsett eggehviter og bland sammen til en passe fast deig med rene hender. Det kan være en fordel å tilsette den siste eggehviten i porsjoner.
Sett deigen kaldt til neste dag.
Fortsett deretter som beskrevet i beskrivelsen av ferdig kransekakemasse over.