Search
Close this search box.

Kransekakestenger med nougat

Kransekakestenger med nougat er lett å lage med ferdigkjøpt kransekakemasse! Disse stengene er fylt med bløt nougat og dyppet i sjokolade som gjør kransekakestengene supergode.
Kransekakestenger med nougat
porsjoner20

Fremgangsmåte

  • Start med å forvarme stekeovnen til 200 grader med vanlig over - og undervarme.
  • Del rullene med ferdig kransekakemasse på midten og trill ut til fingertykke “pølser”.
  • Skjær den kalde nougaten på langs i tynne strimler. Vi anbefaler å legge nougaten i kjøleskap en stund før bakingen, da det er lettest å skjære opp nougaten når den er kald.
  • Kjevle “pølsene” litt flate og legg strimler med nougat i midten, og rull sammen igjen. Del stengene i like store biter og legg på stekebrett med bakepapir.
  • Stek kransekakestengene midt i ovnen i ca. 10 minutter og avkjøl på rist etter steking.
  • Sjokoladen smeltes over vannbad. Dypp hver side av stengene i sjokoladen, la renne litt av og legg over på en bakepapir til sjokoladen har stivnet.

Notes

HJEMMELAGET KRANSEKAKEMASSE

Ingredienser:
500 g mandler
4 eggehviter
500 g melis

SLIK GJØR DU

1. Skåld halvparten av mandlene og la dem tørke en hel dag.
2. Mal mandlene i en mandelkvern, sikt inn melis, tilsett eggehviter og bland sammen til en passe fast deig med rene hender. Det kan være en fordel å tilsette den siste eggehviten i porsjoner.
3. Sett deigen kaldt til neste dag.
4. Fortsett deretter som beskrevet i beskrivelsen av ferdig kransekakemasse over.
Skriv ut oppskriften

Kanskje du også vil like?

Scroll to Top