Kringle med safran

Oppskrift på nydelige, små kringler med safran! Her bruker vi samme grunnoppskrift som til lussekatter. Etter steking pensles kringlene med smeltet smør, og drysses med finkornet sukker og kardemomme.
Kringle med safran

Ingredienser

SAFRANSIRUP

  • 0,5 g safran
  • 25 g lys sirup eller honning
  • 0,5 dl vann

DEIG

Fremgangsmåte

  • SAFRANSIRUP:
    Varm opp safran, vann, og lys sirup eller honning i en kjele til ca. 60 grader - slik at fargen fra safranen frigjøres. Sett kjelen til side og la den avkjøles.
  • DEIG:
    Ha alle ingredienser i bakebollen på en kjøkkenmaskin. Tilsett safransirupen til slutt. Elt deigen med en eltekrok i ca. 13 minutter på lav hastighet og 2 minutter på middels hastighet. Velger du å elte deigen for hånd, må du beregne lengre eltetid.
    Dekk over deigen med et kjøkkenhåndkle, og la den heve i ca. 30 minutter.
  • Del deigen i like store biter (ca 60 g pr bit), og form bitene til små kringler.
    Dekk til kringlene og etterhev de i ca. 60 - 90 minutter. Forvarm i mellomtiden ovnen til 200 grader.
  • Stek lussekattene i ca. 10 minutter, eller til de har fått en fin og gyllen farge. Pensle lussekattene med smeltet smør rett etter steking (mens de ennå er varme), og dryss over finkornet sukker og kardemomme. Til slutt kan kringlene avkjøles på en bakerist.
Skriv ut oppskriften

Flere oppskrifter til Lucia

  • Alle
  • Halloween
  • Iskrem
  • Jul
  • Kaker
  • Lucia
  • Morsdag
  • Påske
  • Pizza
  • Produkter
  • Rundstykker
  • Søt gjærbakst
  • Valentines
  • Velg område
Alle
  • Alle
  • Halloween
  • Iskrem
  • Jul
  • Kaker
  • Lucia
  • Morsdag
  • Påske
  • Pizza
  • Produkter
  • Rundstykker
  • Søt gjærbakst
  • Valentines
  • Velg område
Lussekatter

Lussekatter

Lussekatter med vaniljekrem

Lussekatter med vaniljekrem

Luciakrans med mandelmasse

Luciakrans med mandelmasse

Kringle med safran

Kringle med safran

Eltefrie lussekatter

Kaldhevet lussekatter

Glutenfrie lussekatter

Glutenfrie lussekatter

Scroll to Top