Kringle med safran
Oppskrift på nydelige, små kringler med safran! Her bruker vi samme grunnoppskrift som til lussekatter. Etter steking pensles kringlene med smeltet smør, og drysses med finkornet sukker og kardemomme.

Ingredienser
SAFRANSIRUP
- 0,5 g safran
- 25 g lys sirup eller honning
- 0,5 dl vann
DEIG
- 25 g Idun Mors hjemmebakte Fersk Gjær for Søte Deiger
- 2,25 dl kald melk
- 100 g romtemperert smør eller margarin
- 575 g hvetemel
- 1 ss Idun Mors hjemmebakte Ferskere bakst (valgfritt)
- 68 g sukker
- 0,5 ts salt
Fremgangsmåte
- SAFRANSIRUP:
Varm opp safran, vann, og lys sirup eller honning i en kjele til ca. 60 grader - slik at fargen fra safranen frigjøres. Sett kjelen til side og la den avkjøles. - DEIG:
Ha alle ingredienser i bakebollen på en kjøkkenmaskin. Tilsett safransirupen til slutt. Elt deigen med en eltekrok i ca. 13 minutter på lav hastighet og 2 minutter på middels hastighet. Velger du å elte deigen for hånd, må du beregne lengre eltetid. Dekk over deigen med et kjøkkenhåndkle, og la den heve i ca. 30 minutter. - Del deigen i like store biter (ca 60 g pr bit), og form bitene til små kringler. Dekk til kringlene og etterhev de i ca. 60 - 90 minutter. Forvarm i mellomtiden ovnen til 200 grader.
- Stek lussekattene i ca. 10 minutter, eller til de har fått en fin og gyllen farge. Pensle lussekattene med smeltet smør rett etter steking (mens de ennå er varme), og dryss over finkornet sukker og kardemomme. Til slutt kan kringlene avkjøles på en bakerist.
Flere oppskrifter til Lucia
- Alle
- 17.mai
- Alle merkedager
- Alle oppskrifter
- ALLERGIVENNLIGE
- Andre surdeigsoppskrifter
- ANLEDNING
- Baguetter
- Bakehjelpemidler
- Barnebursdag
- Boller
- Boller og søt hvetebakst
- Brød
- Eltefritt
- Essenser
- Farsdag
- Fastelavn
- Fersk gjær
- Festkaker
- Focaccia
- Formkaker
- Fyll til kaker og gjærbakst
- Glutenfritt
- Halloween
- Hverdagsbrød
- Hvetekaker
- Iskrem
- Jul
- Julekaker
- Kakepynt
- Kaker
- Konfekt
- Lapper
- Lucia
- Morsdag
- Muffins
- Øvrige hevemidler
- Pai
- Pannekaker
- PANNESTEKT
- Påske
- Pavlova og marengs
- Pizza
- Pizza med kjøtt
- Pizzagjær
- Pizzasnurrer
- Pølse- og hamburgerbrød
- PRODUKTER
- Rundstykker
- Snurrer
- SØT GJÆRBAKST
- Spesialbrød
- Spesialpizza
- SURDEIG
- Tørrgjær
- Uten egg
- Uten melk
- Valentine
- Velg område
Alle
- Alle
- 17.mai
- Alle merkedager
- Alle oppskrifter
- ALLERGIVENNLIGE
- Andre surdeigsoppskrifter
- ANLEDNING
- Baguetter
- Bakehjelpemidler
- Barnebursdag
- Boller
- Boller og søt hvetebakst
- Brød
- Eltefritt
- Essenser
- Farsdag
- Fastelavn
- Fersk gjær
- Festkaker
- Focaccia
- Formkaker
- Fyll til kaker og gjærbakst
- Glutenfritt
- Halloween
- Hverdagsbrød
- Hvetekaker
- Iskrem
- Jul
- Julekaker
- Kakepynt
- Kaker
- Konfekt
- Lapper
- Lucia
- Morsdag
- Muffins
- Øvrige hevemidler
- Pai
- Pannekaker
- PANNESTEKT
- Påske
- Pavlova og marengs
- Pizza
- Pizza med kjøtt
- Pizzagjær
- Pizzasnurrer
- Pølse- og hamburgerbrød
- PRODUKTER
- Rundstykker
- Snurrer
- SØT GJÆRBAKST
- Spesialbrød
- Spesialpizza
- SURDEIG
- Tørrgjær
- Uten egg
- Uten melk
- Valentine
- Velg område