Ha alle ingredienser i bakebollen på en kjøkkenmaskin.
Elt med deigen smidig med eltekrok i ca. 13 minutter på lav hastighet og 2 minutter på middels hastighet. Må du elte deigen for hånd, vil eltingen ta lenger tid.
Forhev deigen tildekket med plast i ca. 30 minutter.
Del gjærdeigen opp i ca. 20 like stor deigemner. Trill til boller og legg på stekebrett med bakepapir og trykk de litt flate.
Dekk til og etterhev i ca. 60 - 90 minutter eller til de er dobbelt så store. Pensle med sammenvispet egg. Forvarm i mellomtiden ovnen til 200 grader
Stek laupene i ca. 12-15 minutter og avkjøl på rist etter steking.
Servér laupene sammen med godt smør og brunost eller syltetøy.
Tips og triks
Tips!
Skal du steke 2-3 brett samtidig, kan du bruke varmluftfunksjonen på ovnen din.