Japanske pannekaker, også kjent som Okonomiyaki, er fluffy og luftige små pannekaker. De skiller seg fra vanlige pannekaker ved å inkludere marengs i røren. Prøv disse til helgefrokosten!
porsjoner2
Ingredienser
Røre 1
2stkeggeplomme
2sssukker
0,5tsrevet sitronskall(kan droppes)
4sshelmelk
6sshvetemel
0,5tsbakepulver
Røre 2
4stkeggehvite
1tscream fix
3sssukker
litt nøytral olje til steking
Serveringsforslag
lønnesirup og friske bær
syltetøy og seterrømme
lønnesirup og bacon
Fremgangsmåte
Skill eggeplommer og eggehvite og ha i hver sin bakebolle. Tilsett sitronskall og sukker i eggeplommene og pisk sammen til plommene begynner å bli litt lysere i fargen. Pisk inn melken og sikt inn hvetemel og bakepulver. Vend sammen.
Pisk eggehvite og cream fix til eggehvitene er luftige. Pisk inn litt og litt sukker til du har en tykk og blank marengs.
Vend inn ⅓ av marengsen i den andre røren, vend til slutt inn resten av marengsen. Varm en stor stekepanne på lav varme og ha i olje eller smør.
Bruk en isskje og ta en skje med røre over i pannen. Ha skjeer med røre med god avstand. Sett på lokk på pannen. Etter 4-5 min tar du av lokket og har mer røre oppå hver pannekake. Stek videre i 4-5 min uten lokk.
Vend pannekakene forsiktig og stek i 5-6 min uten lokk.
Pannekakene er ferdige når de er høye, gylne og gjennomstekte.