Luftige japanske pannekaker
Japanske pannekaker, også kjent som Okonomiyaki, er fluffy og luftige små pannekaker. De skiller seg fra vanlige pannekaker ved å inkludere marengs i røren. Prøv disse til helgefrokosten!
porsjoner2
Ingredienser
Røre 1
- 2 stk eggeplomme
- 2 ss sukker
- 0,5 ts revet sitronskall (kan droppes)
- 4 ss helmelk
- 6 ss hvetemel
- 0,5 ts bakepulver
Røre 2
- 4 stk eggehvite
- 1 ts cream fix
- 3 ss sukker
- litt nøytral olje til steking
Serveringsforslag
- lønnesirup og friske bær
- syltetøy og seterrømme
- lønnesirup og bacon
Fremgangsmåte
- Skill eggeplommer og eggehvite og ha i hver sin bakebolle. Tilsett sitronskall og sukker i eggeplommene og pisk sammen til plommene begynner å bli litt lysere i fargen. Pisk inn melken og sikt inn hvetemel og bakepulver. Vend sammen.
- Pisk eggehvite og cream fix til eggehvitene er luftige. Pisk inn litt og litt sukker til du har en tykk og blank marengs.
- Vend inn ⅓ av marengsen i den andre røren, vend til slutt inn resten av marengsen. Varm en stor stekepanne på lav varme og ha i olje eller smør.
- Bruk en isskje og ta en skje med røre over i pannen. Ha skjeer med røre med god avstand. Sett på lokk på pannen. Etter 4-5 min tar du av lokket og har mer røre oppå hver pannekake. Stek videre i 4-5 min uten lokk.
- Vend pannekakene forsiktig og stek i 5-6 min uten lokk.
- Pannekakene er ferdige når de er høye, gylne og gjennomstekte.