Search
Close this search box.

Luftige japanske pannekaker

Japanske pannekaker, også kjent som Okonomiyaki, er fluffy og luftige små pannekaker. De skiller seg fra vanlige pannekaker ved å inkludere marengs i røren. Prøv disse til helgefrokosten!
Japanske pannekaker
porsjoner2

Ingredienser

Røre 1

  • 2 stk eggeplomme
  • 2 ss sukker
  • 0,5 ts revet sitronskall (kan droppes)
  • 4 ss helmelk
  • 6 ss hvetemel
  • 0,5 ts bakepulver

Røre 2

  • 4 stk eggehvite
  • 1 ts cream fix
  • 3 ss sukker
  • litt nøytral olje til steking

Serveringsforslag

  • lønnesirup og friske bær
  • syltetøy og seterrømme
  • lønnesirup og bacon

Fremgangsmåte

  • Skill eggeplommer og eggehvite og ha i hver sin bakebolle. Tilsett sitronskall og sukker i eggeplommene og pisk sammen til plommene begynner å bli litt lysere i fargen. Pisk inn melken og sikt inn hvetemel og bakepulver. Vend sammen.
  • Pisk eggehvite og cream fix til eggehvitene er luftige. Pisk inn litt og litt sukker til du har en tykk og blank marengs.
  • Vend inn ⅓ av marengsen i den andre røren, vend til slutt inn resten av marengsen. Varm en stor stekepanne på lav varme og ha i olje eller smør.
  • Bruk en isskje og ta en skje med røre over i pannen. Ha skjeer med røre med god avstand. Sett på lokk på pannen. Etter 4-5 min tar du av lokket og har mer røre oppå hver pannekake. Stek videre i 4-5 min uten lokk.
  • Vend pannekakene forsiktig og stek i 5-6 min uten lokk.
  • Pannekakene er ferdige når de er høye, gylne og gjennomstekte.
Skriv ut oppskriften

Kanskje du også vil like?

Medaljonger med skogsbærkrem

Medaljonger med skogsbærkrem

Vannbakkels med sprø topping og bær

Vannbakkels med sprø topping og bær

Vannbakkels med melkesjokolade og appelsinkrem

Vannbakkels med melkesjokolade og appelsinkrem

Scroll to Top