Search
Close this search box.

Luftige japanske pannekaker

Japanske pannekaker, også kjent som Okonomiyaki, er fluffy og luftige små pannekaker. De skiller seg fra vanlige pannekaker ved å inkludere marengs i røren. Prøv disse til helgefrokosten!
Japanske pannekaker
porsjoner2

Ingredienser

Røre 1

  • 2 stk eggeplomme
  • 2 ss sukker
  • 0,5 ts revet sitronskall (kan droppes)
  • 4 ss helmelk
  • 6 ss hvetemel
  • 0,5 ts bakepulver

Røre 2

  • 4 stk eggehvite
  • 1 ts cream fix
  • 3 ss sukker
  • litt nøytral olje til steking

Serveringsforslag

  • lønnesirup og friske bær
  • syltetøy og seterrømme
  • lønnesirup og bacon

Fremgangsmåte

  • Skill eggeplommer og eggehvite og ha i hver sin bakebolle. Tilsett sitronskall og sukker i eggeplommene og pisk sammen til plommene begynner å bli litt lysere i fargen. Pisk inn melken og sikt inn hvetemel og bakepulver. Vend sammen.
  • Pisk eggehvite og cream fix til eggehvitene er luftige. Pisk inn litt og litt sukker til du har en tykk og blank marengs.
  • Vend inn ⅓ av marengsen i den andre røren, vend til slutt inn resten av marengsen. Varm en stor stekepanne på lav varme og ha i olje eller smør.
  • Bruk en isskje og ta en skje med røre over i pannen. Ha skjeer med røre med god avstand. Sett på lokk på pannen. Etter 4-5 min tar du av lokket og har mer røre oppå hver pannekake. Stek videre i 4-5 min uten lokk.
  • Vend pannekakene forsiktig og stek i 5-6 min uten lokk.
  • Pannekakene er ferdige når de er høye, gylne og gjennomstekte.
Skriv ut oppskriften
Scroll to Top