Parmapizza er virkelig en smakfull klassiker. Her er en oppskrift på en deilig italiensk pizza di Parma!
porsjoner1pizza
Ingredienser
Pizzadeig
6dlkaldt vann
1dlolivenolje
1/2pkIdun pizzagjær
1sssukker
1kgsiktet hvetemel(gjerne 00 pizzamel)
1ssflaksalt
durumhvete til utkjevling
Tomatsaus
1bokshermetiske tomater
1neveferske basilikumblader
1ssflaksalt
1sssukker
3ssolivenolje
3hvitløksfedd
1tsnykvernet sort pepper
Pizzatopping
1fersk mozzarella skåret i skiver
litt revet mozzarella
noen skriver parmaskinke
ristede pinjekjerner
ruccola
Fremgangsmåte
Pizzadeig
Ha alle ingrediensene i bakebollen. La maskinen gå på lav hastighet i 10-15 minutter til du har en blank og elastisk deig. Hvis deigen fortsatt er litt kort (den er ikke blank og elastisk), så øk tempoet på maskinen og elt deigen fort i 3 minutter til. Ha deigen over på et godt melet bord og la hvile i 20 minutter. Del deigen i 8 deler og elt de til små fine boller. Smør de inn med litt olje og legg de på et oljet bakebrett med god avstand fra hverandre. Dekk med plast og la stå i romtemperatur i 1-2 timer til dobbel størrelse. Nå kan man bake de ut, eller sette de inn i kjøleskapet og bruke de i løpet av ett par dager
Sett stekeovnen på full spiker, eller sørg for at steinovnen er god og varm.
Tomatsaus
Ha alle ingrediensene i en blender. Kjør ingrediensene sammen og sett til side. Hvis sausen ikke skal brukes med det samme kan den oppbevares i kjøleskapet. Men et lurt triks er å romtemperere sausen igjen så ikke den kalde sausen påvirker stekingen.
Pizzatopping
Kjevle pizzadeigen tynt ut, gjerne i durumhvete, og ha på et lag tomatsaus og topp med osten. Stek pizzaen nederst i ovnen på 250 grader til bunnen er gyllen. Ha straks på parmaskinke, ristede pinjekjerner og en neve ruccola, og nyt.