Search
Close this search box.

Parmapizza

Parmapizza er virkelig en smakfull klassiker. Her er en oppskrift på en deilig italiensk pizza di Parma!
porsjoner1 pizza

Ingredienser

Pizzadeig

  • 6 dl kaldt vann
  • 1 dl olivenolje
  • 1/2 pk Idun pizzagjær
  • 1 ss sukker
  • 1 kg siktet hvetemel gjerne 00 pizzamel
  • 1 ss flaksalt
  • durumhvete til utkjevling

Tomatsaus

  • 1 boks hermetiske tomater
  • 1 neve ferske basilikumblader
  • 1 ss flaksalt
  • 1 ss sukker
  • 3 ss olivenolje
  • 3 hvitløksfedd
  • 1 ts nykvernet sort pepper

Pizzatopping

  • 1 fersk mozzarella skåret i skiver
  • litt revet mozzarella
  • noen skriver parmaskinke
  • ristede pinjekjerner
  • ruccola

Fremgangsmåte

Pizzadeig

  • Ha alle ingrediensene i bakebollen. La maskinen gå på lav hastighet i 10-15 minutter til du har en blank og elastisk deig. Hvis deigen fortsatt er litt kort (den er ikke blank og elastisk), så øk tempoet på maskinen og elt deigen fort i 3 minutter til. Ha deigen over på et godt melet bord og la hvile i 20 minutter. Del deigen i 8 deler og elt de til små fine boller. Smør de inn med litt olje og legg de på et oljet bakebrett med god avstand fra hverandre. Dekk med plast og la stå i romtemperatur i 1-2 timer til dobbel størrelse. Nå kan man bake de ut, eller sette de inn i kjøleskapet og bruke de i løpet av ett par dager 
  • Sett stekeovnen på full spiker, eller sørg for at steinovnen er god og varm.  

Tomatsaus

  • Ha alle ingrediensene i en blender. Kjør ingrediensene sammen og sett til side. Hvis sausen ikke skal brukes med det samme kan den oppbevares i kjøleskapet. Men et lurt triks er å romtemperere sausen igjen så ikke den kalde sausen påvirker stekingen. 

Pizzatopping

  • Kjevle pizzadeigen tynt ut, gjerne i durumhvete, og ha på et lag tomatsaus og topp med osten. Stek pizzaen nederst i ovnen på 250 grader til bunnen er gyllen. Ha straks på parmaskinke, ristede pinjekjerner og en neve ruccola, og nyt. 
Skriv ut oppskriften

Kanskje du også vil like?

Scroll to Top