Forvarm ovnen til 225 grader.
Smelt sjokoladen over et vannbad, og sett til avkjøling i romtemperatur.
Pisk eggehviter og salt til et hardt skum i en bolle av glass eller metall, og helst med en kjøkkenmaskin, for her skal det piskes lenge. Tilsett litt og litt av sukkeret mens du fortsatt visper. Visp så i 8-10 min til røra er seig og luftig.
Rør forsiktig inn maizena, vaniljeessens og sitronsaft/eddik i marengsen, og vend til slutt inn sjokoladen. Vend bare rundt ett par ganger med slikkepotten til marengsen er grovt marmorert.
Tegn en sirkel med en diameter på 15-20 cm med en blyant på et bakepapir. Snu bakepapiret og legg på et stekebrett. Ha røren på papiret, i sirkelen. Form marengsen utover til den er rundt og lag en fordypning i midten. Så får du et lite “serveringsfat” der du senere kan legge i krem, bær og frukt.
Sett stekeplaten i ovnen og senk varmen til 125 grader. Stek i 1 time.
Legg den avkjølte marengsen på et serveringsfat.