Pinnebrød er et populært innslag i barneselskap, men passer også fint som turmat. I barneselskap kan man aktivere barna med å snurre deig rundt pølsen selv, noe som de synes er gøy. Pinnebrødene er dessuten halvgrove og er derfor et måltid som holder metthetsfølelsen litt lenger.
Ha alle ingrediensene i en bakebolle sammen med kaldt vann og smuldret fersk gjær. Elt deigen sammen med en eltekrok i ca. 10 - 15 minutter til deigen er smidig og slipper bakebollen. Dekk til bakebollen til med plast og la deigen forheve på kjøkkenbenken i 30 minutter.
Del deigen i små deigemner, rull de ut i lange tarmer og surr de rundt grillpølsene. Snitt gjerne pølsene litt i forkant så de ikke sprekker under stekingen. Legg pølsene på stekebrett med bakepapir, dekk til og etterhev i ca. 60 minutter. Forvarm i mellomtiden ovnen til 225 grader med vanlig over- og undervarme.
Stek pinnebrødene i ca. 10 - 15 minutter eller til de har fått en gyllen og fin farge.
Tips og triks
Er det sommer og sol, kan det også være godt å grille pølsene på en grill uten eller over et bål. Stikk en pinne i pølsen og hold over varmen til den er ferdig grillet.