Pinnebrød
Pinnebrød er et populært innslag i barneselskap, men passer også fint som turmat. I barneselskap kan man aktivere barna med å snurre deig rundt pølsen selv, noe som de synes er gøy. Pinnebrødene er dessuten halvgrove og er derfor et måltid som holder metthetsfølelsen litt lenger.

porsjoner10
Ingredienser
PINNEBRØD DEIG
- 300 g speltmel
- 300 g hvetemel
- 1 ts Idun Mors Hjemmebakte - Luftigere bakst (valgfritt)
- 50 g fersk gjær original
- 3 ss honning eller lys sirup
- 1 ts salt
- 3 dl kaldt vann
- 1 stk egg
- 0,5 dl raps- eller solsikkeolje
- 10 stk grillpølser
Fremgangsmåte
- Ha alle ingrediensene i en bakebolle sammen med kaldt vann og smuldret fersk gjær. Elt deigen sammen med en eltekrok i ca. 10 - 15 minutter til deigen er smidig og slipper bakebollen. Dekk til bakebollen til med plast og la deigen forheve på kjøkkenbenken i 30 minutter.
- Del deigen i små deigemner, rull de ut i lange tarmer og surr de rundt grillpølsene. Snitt gjerne pølsene litt i forkant så de ikke sprekker under stekingen. Legg pølsene på stekebrett med bakepapir, dekk til og etterhev i ca. 60 minutter. Forvarm i mellomtiden ovnen til 225 grader med vanlig over- og undervarme.
- Stek pinnebrødene i ca. 10 - 15 minutter eller til de har fått en gyllen og fin farge.