Innbakte pølser
Oppskrift på innbakte pølser Innbakte pølser er kjempegodt og veldig populært blant barn. Derfor er innbakte pølser ofte både smart og godt å servere i barneselskap. Ønsker du grovere deig rundt pølsene, kan halvparten av hvetemelet erstattes med sammalt hvetemel. Du trenger i dette tilfellet å spe på deigen med bittelitt vann, slik at den […]
porsjoner24
Ingredienser
Gjærdeig:
- 500 g hvetemel
- 0,5 ts salt
- 0,5 ss sukker
- 2,5 ts Idun Mors hjemmebakte - Pizzagjær
- 25 g romtemperert smør
- 1 stk egg
- 3,5 dl kaldt vann
Fyll:
- 12 stk grillpølser
Pensling:
- 1 stk egg
- litt sesamfrø til topping
Fremgangsmåte
- Ha alle ingrediensene i en bakebolle med romtemperert smør i terninger. Elt deigen sammen med eltekrok i ca. 10 - 15 minutter til deigen er smidig og slipper bakebollen. Dekk til bakebollen med plast og la deigen heve i 30 minutter på kjøkkenbenken.
- Del deigen i to like store emner. Kjevle deigen til en stor sirkel. Skjær sirkelen i 16 deler som en pizza med et pizzahjul. Del grillpølsene i to, og legg pølsene mot enden av trekantene. Rull sammen til spissen av trekanten.
- Legg de innbakte pølsene på et stekebrett med bakepapir. Gjenta prosessen med den andre delen av deigen. La de etterheve i ca. 30 minutter under et kjøkkenhåndkle eller plast.
- Pensle de innbakte pølsene med sammenpisket egg og dryss på med litt sesamfrø. Stekes ved 200 grader i ca. 12-15 minutter. Server de innbakte pølsene mens de ennå er varme med litt ketchup.