Search
Close this search box.

Innbakte pølser

Oppskrift på innbakte pølser Innbakte pølser er kjempegodt og veldig populært blant barn. Derfor er innbakte pølser ofte både smart og godt å servere i barneselskap. Ønsker du grovere deig rundt pølsene, kan halvparten av hvetemelet erstattes med sammalt hvetemel. Du trenger i dette tilfellet å spe på deigen med bittelitt vann, slik at den […]
Innbakte pølser stablet på en tallerken.
porsjoner24

Ingredienser

Gjærdeig:

Fyll:

  • 12 stk grillpølser

Pensling:

  • 1 stk egg
  • litt sesamfrø til topping

Fremgangsmåte

  • Ha alle ingrediensene i en bakebolle med romtemperert smør i terninger. Elt deigen sammen med eltekrok i ca. 10 - 15 minutter til deigen er smidig og slipper bakebollen. Dekk til bakebollen med plast og la deigen heve i 30 minutter på kjøkkenbenken.
  • Del deigen i to like store emner. Kjevle deigen til en stor sirkel. Skjær sirkelen i 16 deler som en pizza med et pizzahjul. Del grillpølsene i to, og legg pølsene mot enden av trekantene. Rull sammen til spissen av trekanten.
  • Legg de innbakte pølsene på et stekebrett med bakepapir. Gjenta prosessen med den andre delen av deigen. La de etterheve i ca. 30 minutter under et kjøkkenhåndkle eller plast.
  • Pensle de innbakte pølsene med sammenpisket egg og dryss på med litt sesamfrø. Stekes ved 200 grader i ca. 12-15 minutter. Server de innbakte pølsene mens de ennå er varme med litt ketchup.

Tips og triks

Tips!

Pizzagjær gjør deigen enklere å kjevle uten at deigen trekker seg så lett sammen. Har du ikke pizzagjær i skapet, kan du erstatte det med 2,5 teskje tørrgjær original eller 25 gram fersk gjær original.
Skriv ut oppskriften

Kanskje du også vil like?

Pannekaker

Pannekaker

Sveler

Sveler

Stratoskake

Stratoskake

Scroll to Top