Hjemmelaget pizza med kylling og korinader pesto Pizza med kylling er kanskje fremmed for de aller fleste, men i kombinasjon med andre gode smaker blir dette en ny smaksopplevelse. I denne oppskriften lager vi en indisk vri hvor vi forsteker kyllingen i tandoori-krydder. Denne krydderblandingen er ofte brukt i det indiske kjøkken og består vanligvis […]
porsjoner3
Ingredienser
Topping for 1 langpanne eller 3-4 porsjonspizzaer:
8sskoriander pesto
150grevet mozzarella ost
300gkylling i biter stekt i Tandoori krydder (eller Garam Masala)
1dlfinhakket vårløk i skiver
3sssøt chilisaus
salt og pepper + hakket frisk koriander til topping etter steking.
Fremgangsmåte
Start med å lage pizzabunnen. Enten du velger en fin eller en grov bunn, skal deigen heve i 60 - 90 minutter. I mellomtiden kan du forsteke kyllingbitene i krydderet og hakke opp vårløken. Forvarm stekeovnen mot slutten av hevetiden til 230 - 250 grader.
Når du har laget pizzabunnen(e) og lagt de på et stekebrett, skal fyllet på. Start med å fordel koranderpestoen på bunnen, deretter revet ost, forstekt kyllingkjøtt og finhakket vårløk.
Stek pizzaen på midterste rille i ovnen i ca. 10 - 15 minutter. Ha på litt salt og pepper. Liker du en litt sterk pizza, kan du dryppe på litt chilisaus over hele pizzaen.Kos deg!
Tips og triks
TIPS!
Synes du pizzaen enten blir for sterk eller får for mye smak av indisk krydder, vil litt rømme på den ferdig stekte pizzaen dempe smakene litt.