Pizza med kylling
Hjemmelaget pizza med kylling og korinader pesto Pizza med kylling er kanskje fremmed for de aller fleste, men i kombinasjon med andre gode smaker blir dette en ny smaksopplevelse. I denne oppskriften lager vi en indisk vri hvor vi forsteker kyllingen i tandoori-krydder. Denne krydderblandingen er ofte brukt i det indiske kjøkken og består vanligvis […]
porsjoner3
Ingredienser
Topping for 1 langpanne eller 3-4 porsjonspizzaer:
- 8 ss koriander pesto
- 150 g revet mozzarella ost
- 300 g kylling i biter stekt i Tandoori krydder (eller Garam Masala)
- 1 dl finhakket vårløk i skiver
- 3 ss søt chilisaus
- salt og pepper + hakket frisk koriander til topping etter steking.
Fremgangsmåte
- Start med å lage pizzabunnen. Enten du velger en fin eller en grov bunn, skal deigen heve i 60 - 90 minutter. I mellomtiden kan du forsteke kyllingbitene i krydderet og hakke opp vårløken. Forvarm stekeovnen mot slutten av hevetiden til 230 - 250 grader.
- Når du har laget pizzabunnen(e) og lagt de på et stekebrett, skal fyllet på. Start med å fordel koranderpestoen på bunnen, deretter revet ost, forstekt kyllingkjøtt og finhakket vårløk.
- Stek pizzaen på midterste rille i ovnen i ca. 10 - 15 minutter. Ha på litt salt og pepper. Liker du en litt sterk pizza, kan du dryppe på litt chilisaus over hele pizzaen. Kos deg!