Pizza smaker aller best når den er hjemmelaget! Pizzabunnen blir bedre, du kan velge toppingen selv og hvor mye du vil ha på av de forskjellige ingrediensene. Under finner du oppskrift på topping til en hvit pizza med scampi.
porsjoner3
Ingredienser
Pizzadeig:
3dlkaldt vann
0,5dlolivenolje
0,5poseIdun Pizzagjær
1tssukker
500gsiktet hvetemel (gjerne 00 pizzamel)
2tsflaksalt
mel (helst durumhvete) til utkjevling
Topping for 1 langpanne eller 3 - 4 porsjonspizzaer:
120grevet mozzarella ost
150gkokt scampi
6sshakket vårløk
1sshakket bladpersille
+ litt chiliflak, salt og pepper
Hvit saus:
200gcreme fraiche
2feddhvitløk
1ssolivenolje
1tsfrisk timian
salt og pepper
Fremgangsmåte
Ha alle ingrediensene i en bakebolle. La maskinen gå på lav hastighet i 10-15 minutter til du har en blank og elastisk deig. Hvis deigen fortsatt er litt kort (den er ikke blank og elastisk), så øk tempoet på maskinen og elt deigen fort i 3 minutter til.
Ha deigen over på et godt melet bord og la hvile i 20 minutter. Del deigen i 4 deler og elt de til små fine boller. Smør de inn med litt olje og legg de på et oljet bakebrett med god avstand fra hverandre.
Dekk med plast og la stå i romtemperatur i 1-2 timer til dobbel størrelse. Nå kan man bake de ut, eller sette de inn i kjøleskapet og bruke de i løpet av ett par dager.
Sett stekeovnen på 250 grader (eller høyest mulig temperatur).
Når pizzabunnene er kjevlet ut, legges toppingen på. Start med å fordele ut den hvite pizzasausen og strø over revet ost. Legg på scampi og hakket vårløk. Dryss gjerne over noen få tørket chiliflak og litt salt og pepper innen steking.
Stek pizzaen i 10 - 15 minutter på midterste rille. Dryss gjerne på litt hakket bladpersille innen servering.