Pizza med scampi

Pizza smaker aller best når den er hjemmelaget! Pizzabunnen blir bedre, du kan velge toppingen selv og hvor mye du vil ha på av de forskjellige ingrediensene. Under finner du oppskrift på topping til en hvit pizza med scampi.
Pizza med Scampi
porsjoner3

Ingredienser

Pizzadeig:

  • 3 dl kaldt vann
  • 0,5 dl olivenolje
  • 0,5 pose Idun Pizzagjær
  • 1 ts sukker
  • 500 g siktet hvetemel (gjerne 00 pizzamel)
  • 2 ts flaksalt
  • mel (helst durumhvete) til utkjevling

Topping for 1 langpanne eller 3 - 4 porsjonspizzaer:

  • 120 g revet mozzarella ost
  • 150 g kokt scampi
  • 6 ss hakket vårløk
  • 1 ss hakket bladpersille
  • + litt chiliflak, salt og pepper

Hvit saus:

  • 200 g creme fraiche
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 ss olivenolje
  • 1 ts frisk timian
  • salt og pepper

Fremgangsmåte

  • Ha alle ingrediensene i en bakebolle. La maskinen gå på lav hastighet i 10-15 minutter til du har en blank og elastisk deig. Hvis deigen fortsatt er litt kort (den er ikke blank og elastisk), så øk tempoet på maskinen og elt deigen fort i 3 minutter til.
  • Ha deigen over på et godt melet bord og la hvile i 20 minutter. Del deigen i 4 deler og elt de til små fine boller. Smør de inn med litt olje og legg de på et oljet bakebrett med god avstand fra hverandre.
  • Dekk med plast og la stå i romtemperatur i 1-2 timer til dobbel størrelse. Nå kan man bake de ut, eller sette de inn i kjøleskapet og bruke de i løpet av ett par dager.
  • Sett stekeovnen på 250 grader (eller høyest mulig temperatur).
  • Når pizzabunnene er kjevlet ut, legges toppingen på. Start med å fordele ut den hvite pizzasausen og strø over revet ost. Legg på scampi og hakket vårløk. Dryss gjerne over noen få tørket chiliflak og litt salt og pepper innen steking.
  • Stek pizzaen i 10 - 15 minutter på midterste rille. Dryss gjerne på litt hakket bladpersille innen servering.
Skriv ut oppskriften

Kanskje du også vil like?

Scroll to Top