Potet på pizza er utrolig godt med hvit pizzasaus, rødløk, mozzarella og pinjekjerner. Med riktig mel, pizzagjær og gjerne også surdeig i pizzabunnen, får den en fantastisk smak. Når det gjelder toppinger til pizzaen finnes det nesten ingen begrensninger! Velg det du liker best - og nyt!
porsjoner3
Ingredienser
Pizzadeig
3dlkaldt vann
0,5dlolivenolje
0,5poseIdun pizzagjær
1tssukker
500gsiktet hvetemel (gjerne 00 pizzamel)
2tsflaksalt
Mel til utkjevling(helst durumhvete)
Hvit saus
200gcreme fraiche
1feddhvitløk
1ssolivenolje
1tsfrisk timian
salt og pepper
Topping
Poteter i tynne skiver
Fersk mozzarella
Revet mozzarella
Rødløk i tynne strimler
Fersk timian
Ristede pinjekjerner
2tstørket oregano + salt og pepper
Fremgangsmåte
Til å starte med, velg hvilken pizzabunn du vil lage blant alternativene over. Pizzadeigen kan enten lages som en langpannepizza eller i flere porsjonspizzaer. I denne oppskriften har vi valgt å bake en italiensk pizzabunn.
Etter å ha valgt den pizzabunnen du vil lage, er det tid for å fylle på med toppingen. Ha først på hvit pizzasaus ut over hele pizzaen, legg deretter på resten av toppingen, og krydre med litt salt, pepper eller oregano.
Stek pizzaen nederst i ovnen på 300 grader over- og undervarme, i ca 10 minutter. Ta ut av ovnen og strø over ristede pinjekjerner og fersk timian.