Potetpizza
Potet på pizza er utrolig godt med hvit pizzasaus, rødløk, mozzarella og pinjekjerner. Med riktig mel, pizzagjær og gjerne også surdeig i pizzabunnen, får den en fantastisk smak. Når det gjelder toppinger til pizzaen finnes det nesten ingen begrensninger! Velg det du liker best - og nyt!
porsjoner3
Ingredienser
Pizzadeig
- 3 dl kaldt vann
- 0,5 dl olivenolje
- 0,5 pose Idun pizzagjær
- 1 ts sukker
- 500 g siktet hvetemel (gjerne 00 pizzamel)
- 2 ts flaksalt
- Mel til utkjevling (helst durumhvete)
Hvit saus
- 200 g creme fraiche
- 1 fedd hvitløk
- 1 ss olivenolje
- 1 ts frisk timian
- salt og pepper
Topping
- Poteter i tynne skiver
- Fersk mozzarella
- Revet mozzarella
- Rødløk i tynne strimler
- Fersk timian
- Ristede pinjekjerner
- 2 ts tørket oregano + salt og pepper
Fremgangsmåte
- Til å starte med, velg hvilken pizzabunn du vil lage blant alternativene over. Pizzadeigen kan enten lages som en langpannepizza eller i flere porsjonspizzaer. I denne oppskriften har vi valgt å bake en italiensk pizzabunn.
- Etter å ha valgt den pizzabunnen du vil lage, er det tid for å fylle på med toppingen. Ha først på hvit pizzasaus ut over hele pizzaen, legg deretter på resten av toppingen, og krydre med litt salt, pepper eller oregano.
- Stek pizzaen nederst i ovnen på 300 grader over- og undervarme, i ca 10 minutter. Ta ut av ovnen og strø over ristede pinjekjerner og fersk timian.