Search
Close this search box.

Potetpizza

Potet på pizza er utrolig godt med hvit pizzasaus, rødløk, mozzarella og pinjekjerner. Med riktig mel, pizzagjær og gjerne også surdeig i pizzabunnen, får den en fantastisk smak. Når det gjelder toppinger til pizzaen finnes det nesten ingen begrensninger! Velg det du liker best - og nyt!
Vegetarisk pizza
porsjoner3

Ingredienser

Pizzadeig

  • 3 dl kaldt vann
  • 0,5 dl olivenolje
  • 0,5 pose Idun pizzagjær
  • 1 ts sukker
  • 500 g siktet hvetemel (gjerne 00 pizzamel)
  • 2 ts flaksalt
  • Mel til utkjevling (helst durumhvete)

Hvit saus

  • 200 g creme fraiche
  • 1 fedd hvitløk
  • 1 ss olivenolje
  • 1 ts frisk timian
  • salt og pepper

Topping

  • Poteter i tynne skiver
  • Fersk mozzarella
  • Revet mozzarella
  • Rødløk i tynne strimler
  • Fersk timian
  • Ristede pinjekjerner
  • 2 ts tørket oregano + salt og pepper

Fremgangsmåte

  • Til å starte med, velg hvilken pizzabunn du vil lage blant alternativene over. Pizzadeigen kan enten lages som en langpannepizza eller i flere porsjonspizzaer. I denne oppskriften har vi valgt å bake en italiensk pizzabunn.
  • Etter å ha valgt den pizzabunnen du vil lage, er det tid for å fylle på med toppingen. Ha først på hvit pizzasaus ut over hele pizzaen, legg deretter på resten av toppingen, og krydre med litt salt, pepper eller oregano.
  • Stek pizzaen nederst i ovnen på 300 grader over- og undervarme, i ca 10 minutter. Ta ut av ovnen og strø over ristede pinjekjerner og fersk timian.
Skriv ut oppskriften
Scroll to Top