Rabarbrakake med marsipan er en god sommerkake som passer like godt å servere til dessert som til en god kopp kaffe. Kaken smaker godt alene, men smaker enda bedre hvis den serveres sammen med en god vaniljeis eller vaniljesaus.
150gkald ODENSE Ekte marsipan (den med 50 % mandler)
Pynt
30ghakkede mandler
Fremgangsmåte
Lag fyllet klart ved å blande sammen finhakket rabarbra i en bolle med sukker og potetmel. Dette binder væsken i rabarbraen, slik at ikke fyllet blir for bløtt i kaken.
Smelt smøret og sett til side inntil videre. Rasp marsipanen på et grovt rivjern. Forvarm stekeovnen til 170 grader med vanlig over- og undervarme.
Pisk egg og sukker til en luftig masse før du tilsetter det smeltet smør - litt av gangen mens du pisker. Ha deretter i vaniljeessens, havremel og bakepulver og pisk det sammen til en jevn røre. Ha i hvetemel og vend til slutt inn 100 gram av den raspede marsipanen.
Hell røren i ensmurt form på 22-24 cm diameter. Fordel rabarbraen på toppen og press forsiktigned i røren. Dryss på resten av den raspede marsipanen og dryss til slutt overde grovhakkede mandlene. Stekkaken midt i ovnen i ca 50 min.
Serverer gjerne rabarbrapai lun og med Creme fraiche, vaniljeis eller pisket krem.
Tips og triks
Kaken oppbevares best kjølig og er holdbar i ca. 5 dager.