Search
Close this search box.

Rabarbrakake med marsipan

Rabarbrakake med marsipan er en god sommerkake som passer like godt å servere til dessert som til en god kopp kaffe. Kaken smaker godt alene, men smaker enda bedre hvis den serveres sammen med en god vaniljeis eller vaniljesaus.
porsjoner16

Ingredienser

Rabarbrafyll

  • 450 g renset rabarbra i biter
  • 2 ss potetmel
  • 4 ss sukker

Bunn

  • 3 stk romtempererte mellomstore egg
  • 150 g sukker
  • 150 g smeltet smør
  • 1,5 ts Idun Mors hjemmebakte - Vaniljeessens
  • 75 g mandelmel
  • 150 g hvetemel
  • 1,5 ts bakepulver
  • 150 g kald ODENSE Ekte marsipan (den med 50 % mandler)

Pynt

  • 30 g hakkede mandler

Fremgangsmåte

  • Lag fyllet klart ved å blande sammen finhakket rabarbra i en bolle med sukker og potetmel. Dette binder væsken i rabarbraen, slik at ikke fyllet blir for bløtt i kaken.
  • Smelt smøret og sett til side inntil videre. Rasp marsipanen på et grovt rivjern. Forvarm stekeovnen til 170 grader med vanlig over- og undervarme.
  • Pisk egg og sukker til en luftig masse før du tilsetter det smeltet smør - litt av gangen mens du pisker. Ha deretter i vaniljeessens, havremel og bakepulver og pisk det sammen til en jevn røre. Ha i hvetemel og vend til slutt inn 100 gram av den raspede marsipanen.
  • Hell røren i ensmurt form på 22-24 cm diameter. Fordel rabarbraen på toppen og press forsiktigned i røren. Dryss på resten av den raspede marsipanen og dryss til slutt overde grovhakkede mandlene. Stekkaken midt i ovnen i ca 50 min.
  • Serverer gjerne rabarbrapai lun og med Creme fraiche, vaniljeis eller pisket krem.

Tips og triks

Kaken oppbevares best kjølig og er holdbar i ca. 5 dager.
Skriv ut oppskriften

Flere kakeoppskrifter

  • Alle
  • Formkaker
Alle
  • Alle
  • Formkaker
Sjokoladekake i rund form med krem på toppen .

Sjokoladekake i rund form

trippel sjokolade brownie

Trippel sjokolade-brownies

saftig sitronkake

Saftig sitronkake

Kanskje du også vil like?

Pannekaker

Pannekaker

Sveler

Sveler

Stratoskake

Stratoskake

Scroll to Top