Rabarbrakake med marsipan
Rabarbrakake med marsipan er en god sommerkake som passer like godt å servere til dessert som til en god kopp kaffe. Kaken smaker godt alene, men smaker enda bedre hvis den serveres sammen med en god vaniljeis eller vaniljesaus.
porsjoner16
Ingredienser
Rabarbrafyll
- 450 g renset rabarbra i biter
- 2 ss potetmel
- 4 ss sukker
Bunn
- 3 stk romtempererte mellomstore egg
- 150 g sukker
- 150 g smeltet smør
- 1,5 ts Idun Mors hjemmebakte - Vaniljeessens
- 75 g mandelmel
- 150 g hvetemel
- 1,5 ts bakepulver
- 150 g kald ODENSE Ekte marsipan (den med 50 % mandler)
Pynt
- 30 g hakkede mandler
Fremgangsmåte
- Lag fyllet klart ved å blande sammen finhakket rabarbra i en bolle med sukker og potetmel. Dette binder væsken i rabarbraen, slik at ikke fyllet blir for bløtt i kaken.
- Smelt smøret og sett til side inntil videre. Rasp marsipanen på et grovt rivjern. Forvarm stekeovnen til 170 grader med vanlig over- og undervarme.
- Pisk egg og sukker til en luftig masse før du tilsetter det smeltet smør - litt av gangen mens du pisker. Ha deretter i vaniljeessens, havremel og bakepulver og pisk det sammen til en jevn røre. Ha i hvetemel og vend til slutt inn 100 gram av den raspede marsipanen.
- Hell røren i ensmurt form på 22-24 cm diameter. Fordel rabarbraen på toppen og press forsiktigned i røren. Dryss på resten av den raspede marsipanen og dryss til slutt overde grovhakkede mandlene. Stekkaken midt i ovnen i ca 50 min.
- Serverer gjerne rabarbrapai lun og med Creme fraiche, vaniljeis eller pisket krem.
Tips og triks
Kaken oppbevares best kjølig og er holdbar i ca. 5 dager.