Search
Close this search box.

Boller med vaniljekrem og rabarbra

Oppskrift på boller med vaniljekrem og rabarbra Boller med vaniljekrem og rabarbra er en frisk og nydelig versjon av de klassiske skolebollene. Ifølge Bama er rabarbra er en av de mest populære vekstene i norske hager, og mange har tilgang til grønnsaken på sommerstid. Den syrlige rabarbrasmaken er en herlig match med den søte vaniljekremen, […]

Ingredienser

Bolledeig:

Vaniljekrem og topping:

Fremgangsmåte

 • Ha mel, sukker, gjær, melk og kardemomme i bakebollen. Det er viktig at melken er kald for eltingen kommer til å gjøre den varm. Hvis du bruker fersk gjær så trenger du ikke å røre gjæren ut i melken, for maskinen elter alt godt sammen.
 • Elt i 10 minutter på lav hastighet. Tilsett smøret mens maskinen går. Ha i salt og elt deigen videre i 5 minutter til du har en løs og elastisk deig. .
  Dekk bakebollen med plastfolie eller kjøkkenhåndkle og la deigen heve til dobbel størrelse. Ca. 1 time.
 • Kok opp vann og sukker og rør til sukkeret er oppløst. Tilsett rabarbra og trekk kjelen vekk fra varmen. Rabarbra koker utrolig fort i stykker, så bare la bitene trekke i varm lake til de er myke. Sett de tilbake på platen på veldig lav varme hvis de er litt tykke. Avkjøl i laken.
 • Lag vaniljekrem etter anvisning på pakken, og avkjøl i kjøleskapet.
 • Hvelv deigen over på kjøkkenbenken og del i 15 like store deler. Trill hver del til boller og legg over på stekebrett med bakepapir. Trykk bollene helt flate og dekk brettene med håndkle. Hev til dobbel størrelse.
 • Forvarm ovnen til 220 grader.
  Lag en dyp grop i hver bolle og ha 1 ss vaniljekrem i hver fordypning. Fisk forsiktig ut rabarbrabiter fra laken og legg i hver grop med vaniljekrem. (Tips: Tilsett litt sitronsaft og mineralvann til laken, så har du en deilig drikke) Pisk egget lett sammen og pensle bollene.
 • Stek ett brett av gangen, og midt i ovnen. Stek i 15 min til de er fine og gylne, og gir en hul lyd når du dunker på de. Avkjøl på rist.
 • Ha litt og litt vann i melisen til du har en veldig tykk glasur. Den skal renne langsomt av skjeen. Ha ca 1 ss glasur på hver bolle.

Notes

TIPS!

Hvis du ønsker å fryse bollene er det lurt å vente med glasur til etter at de har tint.
Skriv ut oppskriften

Kanskje du også vil like?

Scroll to Top