Sjokoladeboller
Sjokoladeboller med flytende sjokolade i midten er artig å servere i barnebursdager. Barn elsker både boller og sjokolade, så dette er en kombinasjon som vil slå godt an. SE OGSÅ: Festlige oppskrifter på kaker og gjærbakst til barnebursdag

porsjoner20
Ingredienser
GJÆRDEIG
- 1 ts salt
- 1000 g hvetemel
- 150 g sukker
- 2 ts kardemomme
- 1 ts Idun Mors hjemmebakte - Ferskere bakst (valgfritt)
- 50 g Idun Mors hjemmebakte - Fersk gjær for søte deiger
- 5 dl kaldt vann
- 150 g romtemperert smør i terninger
FYLL
- 2 pk Nidar melkesjokoladerull
PENSLING
- 1 stk egg
Fremgangsmåte
- Ha alle ingredienser i bakebollen på en kjøkkenmaskin. Elt deigen smidig med eltekrok i 13 minutter på lav hastighet, og i 2 minutter på middels hastighet. Elter du deigen for hånd, må du beregne omtrent dobbelt så lang eltetid. Dekk til deigen og la den forheve i ca. 30 minutter.
- Del deigen i 20 like store biter. Legg to biter melkesjokolade i midten på bollene før du triller de ferdig. Pass på at deigen dekker all sjokoladen.
- Legg bollene på et stekebrett med bakepapir og, dekk til og etterhev bollene i ca. 60 - 90 minutter, eller til de er dobbelt så store. Forvarm i mellomtiden stekeovnen til 200 grader med vanlig over og undervarme.
- Pensle bollene med sammenvispet egg. Stek sjokoladebollene i ca. 12 -15 minutter. Bollene bør serveres varme, slik at sjokoladen fortsatt er flytende.