Kaninboller

Morsomme og enkle kaninboller er perfekt til påsken, barneselskap eller piknik i parken. De er som vanlige boller, men med en lettvint vri. Du kan også ha i rosiner eller grovhakket sjokolade. Disse er uten.

Ingredienser

Hvetedeig

  • 5 dl kaldt vann
  • 1150 g hvetemel
  • 200 g sukker
  • 200 g romtemperert smør
  • 15 g grovmalt kardemomme
  • 1 pk rød tørrgjær eller 50 g fersk gjær
  • 1 ss luftigere bakst (kan droppes)
  • 2 ts salt
  • 1 egg

Annet

  • 1 egg til pensling
  • 50 g mørk sjokolade
  • litt melis til servering

Fremgangsmåte

  • Ha alle ingrediensene i en kjøkkenbolle som hører til kjøkkenmaskinen, og elt på lav hastighet i 5 minutter. Øk hastigheten noe og elt i 10 minutter til, til du har en blank og elastisk deig som løsner fra bollen, det gjør ikke noe om den er litt løs. Den vil bli noe fastere under forheving.
  • Dekk med en tallerken eller plastfolie og hev til dobbel størrelse. Ca 1 time.
  • Del deigen i 20-30 emner. Trill de runde og så litt avlange. Legg de over på et stekebrett med bakepapir og la heve til dobbel størrelsen.
  • Sett ovnen på 200 grader over og undervarme.
  • Pisk egget lett sammen og pensle bollene. Bruk en skarp saks, og klipp to hakk ved den ene enden av bollene. Bruk gjerne en tannpirker til å stikke to hull til øyne. Så er det lettere å pynte med smeltet sjokolade etter steking.
  • Sett brettet midt i ovnen og stek i 10-15 min til de er gylne og gjennomstekte. Steketiden variereretter størrelsen på bollene og fra en ovn til en annen. Løft over på rist og avkjøl.
  • Smelt sjokoladen over vannbad og ha over i en liten sprøytepose, eller lag et kremmerhus med matpapir. Sett bollene inntil en fjøl eller kant så “ansiktene” peker oppover. Klipp et lite hull i sprøyteposen og lag små øyne på kaninene. La bollene stå på høykant til sjokoladen har stivnet.
  • Server med et lett melisdryss over bollene.
Skriv ut oppskriften

Kanskje du også vil like?

Scroll to Top