Search
Close this search box.

Bamseboller

Bamseboller er ekstra artige å servere på bursdagsfesten, eller å bake sammen med barna. Gjærbakst er en superfin introduksjon til kjøkkenet for de aller fleste. Baking er relativt enkelt, har ofte få ingredienser, og dessuten synes mange at det er spennende å følge med når deigen heves!
Bamseboller

Ingredienser

BOLLEDEIG

TIL NESER OG ØYNE

  • Mørk Bakesjokolade
  • Melis

Fremgangsmåte

  • Ha alle ingrediensene i bakebollen på en kjøkkenmaskin og elt deigen smidig med eltekrok i ca. 13 minutter på lav hastighet og 2 minutter på middels hastighet. Elter du deigen for hånd, må du beregne lenger eltetid før deigen er smidig. Dekk til deigen og la den forheve i 30 minutter.
  • Del deigen i 20 like store deler (ca. 90 gram). Trill alle delene, bortsett fra en, til boller. Den siste delen trilles til miniboller, som settes øverst på bollene som bamse-ører.
  • Legg bamsebollene på stekebrett med bakepapir med et godt mellomrom. Dekk til og etterhev bollene i ca. 60 minutter eller til de er dobbelt så store. Forvarm i mellomtiden stekeovnen til 200 grader med vanlig over- og undervarme. Pensle bollene med egg, og stek de på midterste rille i ca. 10 - 15 minutter. Avkjøl på en bakerist etter steking.
  • Vent til bollene er kalde og smelt ca 50 g mørk bakesjokolade over vannbad. Lag en tykk glasur av vann og melis, og form bamsenes neser på toppen av bollene. La glasuren stivne. Ha sjokoladen i et kremmerhus av matpapir (eller liten sprøytepose), og lage øyne og snute.
Skriv ut oppskriften

Kanskje du også vil like?

Pannekaker

Pannekaker

Sveler

Sveler

Stratoskake

Stratoskake

Scroll to Top