Rabarbrakake
Oppskrift på lett rabarbrakake i langpanne Rabarbrakake er en frisk og god kake du kan lage av sommerens friske rabarbra. I denne oppskriften kan du velge om du vil lage den i langpanne eller i en rund form. Kaken er like lett å lage, som den er å spise. VISSTE DU AT RABARBRA ER KALORIFATTIG? […]

porsjoner12
Ingredienser
- 200 g romtemperert smør
- 150 g sukker
- 150 g brunt sukker
- 4 stk romtempererte mellomstore egg
- 1,5 dl melk
- 325 g hvetemel
- 2 ts bakepulver
- 1 ts kanel
- 1 ts Idun Mors hjemmebakte - VANILJEESSENS
- 0,5 ts malt muskat
- 0,5 ts salt
- 300 g rabarbra i biter
Fremgangsmåte
- Start med å forvarme ovnen til 180 grader med vanlig over- og undervarme. Rens rabarbraen og skjær den i passende biter.
- Rør smør og sukker hvitt i en kjøkkenmaskin. Tilsett eggene, ett av gangen mens røren piskes til en jevn masse.
- Sikt hvetemel og krydder. Ha vekselvis melk og mel i røren mens du rører til deigen er jevn og uten klumper. Til slutt, rører du inn rabarbrabitene.
- Hell rører over i en bakepapirkledd liten langpanne som er 30 x 20 cm eller i en rund form på 24 cm. Stek kaken på midterste rille i ca. 40 - 45 minutter.
- Avkjøl kaken etter servering. Del kaken opp i biter og dryss gjerne på med litt melis før servering.