Rabarbrakake

Oppskrift på lett rabarbrakake i langpanne Rabarbrakake er en frisk og god kake du kan lage av sommerens friske rabarbra. I denne oppskriften kan du velge om du vil lage den i langpanne eller i en rund form. Kaken er like lett å lage, som den er å spise. VISSTE DU AT RABARBRA ER KALORIFATTIG?  […]
Rabarbrakake på et hvitt fat.
porsjoner12

Ingredienser

  • 200 g romtemperert smør
  • 150 g sukker
  • 150 g brunt sukker
  • 4 stk romtempererte mellomstore egg
  • 1,5 dl melk
  • 325 g hvetemel
  • 2 ts bakepulver
  • 1 ts kanel
  • 1 ts Idun Mors hjemmebakte - VANILJEESSENS
  • 0,5 ts malt muskat
  • 0,5 ts salt
  • 300 g rabarbra i biter

Fremgangsmåte

  • Start med å forvarme ovnen til 180 grader med vanlig over- og undervarme. Rens rabarbraen og skjær den i passende biter.
  • Rør smør og sukker hvitt i en kjøkkenmaskin. Tilsett eggene, ett av gangen mens røren piskes til en jevn masse.
  • Sikt hvetemel og krydder. Ha vekselvis melk og mel i røren mens du rører til deigen er jevn og uten klumper. Til slutt, rører du inn rabarbrabitene.
  • Hell rører over i en bakepapirkledd liten langpanne som er 30 x 20 cm eller i en rund form på 24 cm. Stek kaken på midterste rille i ca. 40 - 45 minutter.
  • Avkjøl kaken etter servering. Del kaken opp i biter og dryss gjerne på med litt melis før servering.

Notes

TIPS!

Ønsker du enda mer smak på kaken, kan du dryss på høvlede mandler, sukker og kanel på toppen av kaken før steking.
Skriv ut oppskriften

Kanskje du også vil like?

Scroll to Top