Go Back
Print
Recipe Image
Notes
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Raskt og enkelt brød med 5 ingredienser
Glemte du å kjøpe brød til søndagsfrokosten, men har noen enkle ingredienser i kjøkkenskapet? Da er disse brødene perfekte. Disse brødene blir store og luftige, og krever kun få ingredienser og kort tid!
porsjoner
2
små brød
Ingredienser
400
g
hvetemel
200
g
fint sammalt hvete, grovt
2
ts
flaksalt eller malt havsalt
5
dl
vann
1
pk
Idun Fersk Gjær Original
Fremgangsmåte
Ha alle ingrediensene i en bakebolle til kjøkkenmaskin, og elt sammen i 10-15 minutter.
Ha deigen over i en smurt form og sett til å heve til dobbel størrelse. Her hopper vi over forhevingen siden vi har det litt travelt.
Forvarm ovnen til 200 grader over og undervarme.
Sett formen i ovnen og stek i 40 minutter til brødet er gjennomstekt.
Tips og triks
Hvis du har litt frø i kjøkkenskapet kan du pensle eller spraye brødene med vann og drysse over for eksempel gresskarkjerner.
Skriv ut oppskriften