Mors beste hvetesnurrer er søte, luftige og gode. Hvetesnurrene kan fylles med du liker aller best, men disse er laget med det klassiske kanelfyllet de fleste vil like! Se hele oppskriften på hvordan du lager kanelsnurrer fra bunnen av.
200gromtemperert smør/margarin, eller flytende margarin
1stksammenpisket egg til pensling
KANELFYLL MED SMØR
80gromtemperert smør
8ssbrun farin eller vanlig sukker (vi synes snurrene smaker best med brun farin)
2,5sskanel
KANELFYLL MED MARSIPAN
400gODENSE Ekte marsipan, revet
1,7dlkaldt vann
4sskanel
Fremgangsmåte
Ha alle ingrediensene i bakebollen på en kjøkkenmaskin.
Elt med deigen til den er smidig med eltekrok i ca. 13 minutter på lav hastighet og 2 minutter på middels hastighet. Elter du deigen for hånd, må du beregne litt lenger eltetid.
Forhev deigen tildekket i ca. 30 minutter plast eller et klede.
Kjevle deigen ut til et rektangel ca. 55 x 30 cm. Fordel hele flaten med kanelfyll med smør, eller kanelfyll med revet marsipan. Rull deigen sammen fra langsiden og skjær den i ca. 3 cm tykke skiver. Legg skivene på stekebrett med bakepapir, dekk til og hev snurrene i ca. 60 - 90 minutter eller til dobbelt størrelse. Forvarm ovnen til 200 grader varmluft.
Stek snurrene i ca. 10 - 15 minutter eller til de har fått en fin farge over og under.
Pensle kanelsnurrene lett med sammenvispet egg med det samme de kommer ut fra ovnen.
Avkjøl hvetesnurrene på rist etter steking.
Notes
PS!
Denne oppskriften er den samme som står på emballasjen til Idun Mors hjemmebakte - Tørrgjær for søte deiger.