Go Back
+ servings

Mors beste hvetesnurrer

Mors beste hvetesnurrer er søte, luftige og gode. Hvetesnurrene kan fylles med du liker aller best, men disse er laget med det klassiske kanelfyllet de fleste vil like! Se hele oppskriften på hvordan du lager kanelsnurrer fra bunnen av.
Mors beste hvetesnurrer.
porsjoner20

Ingredienser

  • 1000 g hvetemel
  • 0,5 ts salt
  • 260 g melis
  • 1 ts kardemomme
  • 1 pose tørrgjær for søte deiger
  • 5 dl kaldt vann eller melk
  • 200 g romtemperert smør/margarin, eller flytende margarin
  • 1 stk sammenpisket egg til pensling

KANELFYLL MED SMØR

  • 80 g romtemperert smør
  • 8 ss brun farin eller vanlig sukker (vi synes snurrene smaker best med brun farin)
  • 2,5 ss kanel

KANELFYLL MED MARSIPAN

  • 400 g ODENSE Ekte marsipan, revet
  • 1,7 dl kaldt vann
  • 4 ss kanel

Fremgangsmåte

  • Ha alle ingrediensene i bakebollen på en kjøkkenmaskin.
  • Elt med deigen til den er smidig med eltekrok i ca. 13 minutter på lav hastighet og 2 minutter på middels hastighet. Elter du deigen for hånd, må du beregne litt lenger eltetid.
  • Forhev deigen tildekket i ca. 30 minutter plast eller et klede.
  • Kjevle deigen ut til et rektangel ca. 55 x 30 cm. Fordel hele flaten med kanelfyll med smør, eller kanelfyll med revet marsipan. Rull deigen sammen fra langsiden og skjær den i ca. 3 cm tykke skiver. Legg skivene på stekebrett med bakepapir, dekk til og hev snurrene i ca. 60 - 90 minutter eller til dobbelt størrelse. Forvarm ovnen til 200 grader varmluft.
  • Stek snurrene i ca. 10 - 15 minutter eller til de har fått en fin farge over og under.
  • Pensle kanelsnurrene lett med sammenvispet egg med det samme de kommer ut fra ovnen.
  • Avkjøl hvetesnurrene på rist etter steking.

Notes

PS!

Denne oppskriften er den samme som står på emballasjen til Idun Mors hjemmebakte - Tørrgjær for søte deiger.
Skriv ut oppskriften