Start med å veie opp alle ingrediensene, slik at alt er klart. Smøret bør være romtemperert.
Ha alle ingrediensene unntatt smøret, i en bakebolle for kjøkkenmaskin og elt deigen med en eltekrok på lav/middels hastighet i ca. 10 minutter.
Ha i halvparten av det romtempererte smøret i terninger om elt inn i deigen. Tilsett resten av smøret elt deigen sammen til den er smidig og slipper bakebollen.
Dekk til bakebollen med plast og forhev deigen til den er dobbelt så stor i ca. 60 minutter på kjøkkenbenken.
Velt deigen over på en ren kjøkkenbenk og del deigen opp i 10 like stor deler á ca. 85 gram. Trill til boller og dypp i en skål med valmuefrø og legg på et stekebrett med bakepapir.
Dekk til og etterhev rundstykkene til de er dobbelt så store i ca. 60 – 90 minutter. Forvarm i mellomtiden oven til 220 grader med vanlig over- og undervarme.
Stek rundstykkene på midterste rille i ca. 12 – 15 minutter til de har fått en fin farge og avkjøl på en bakerist etter steking.
Tips og triks
I stedet for å toppe rundstykkene med valmuefrø, kan du bruke sesamfrø, havregryn eller det du liker best.