Rundstykker
Rundstykker smaker alltid godt og passer like gjerne til frokost og lunsj, som tilbehør til en rekke middagsretter.
porsjoner7
Ingredienser
- 375 g hvetemel
- 125 g sammalt hvete, fin
- 2,5 dl kaldt vann
- 1 stk mellomstort egg
- 12,5 g Idun Fersk Gjær Original
- 1 ts salt
- 50 g romtemperet margarin
Fremgangsmåte
- Start med å veie opp alle ingrediensene, slik at alt er klart. Smøret bør være romtemperert.
- Ha alle ingrediensene unntatt smøret, i en bakebolle for kjøkkenmaskin og elt deigen med en eltekrok på lav/middels hastighet i ca. 10 minutter.
- Ha i halvparten av det romtempererte smøret i terninger om elt inn i deigen. Tilsett resten av smøret elt deigen sammen til den er smidig og slipper bakebollen.
- Dekk til bakebollen med plast og forhev deigen til den er dobbelt så stor i ca. 60 minutter på kjøkkenbenken.
- Velt deigen over på en ren kjøkkenbenk og del deigen opp i 10 like stor deler á ca. 85 gram. Trill til boller og dypp i en skål med valmuefrø og legg på et stekebrett med bakepapir.
- Dekk til og etterhev rundstykkene til de er dobbelt så store i ca. 60 – 90 minutter. Forvarm i mellomtiden oven til 220 grader med vanlig over- og undervarme.
- Stek rundstykkene på midterste rille i ca. 12 – 15 minutter til de har fått en fin farge og avkjøl på en bakerist etter steking.
Tips og triks
I stedet for å toppe rundstykkene med valmuefrø, kan du bruke sesamfrø, havregryn eller det du liker best.
Relaterte oppskrifter
- Alle
- 17. mai
- 17. mai - Kaker
- 17. mai - Søtbakst
- Annen søtbakst
- Annet bakst
- Boller
- Brød
- Brød - Finbakst
- Brød - Grovbakst
- Brød - Middag
- Brød - Småbakst
- Bursdag
- Bursdag - Kaker
- Desserter
- Desserter - Konfekt
- Drikke
- Enkle oppskrifter
- Farsdag
- Fastelavn
- Formkake
- Formkaker
- Frokost
- Glutenfri
- Gresskarpai
- Grunnoppskrift
- Halloween
- Halloween - Kaker
- Halloween - Søtbakst
- Høst
- Høstbakst
- Hverdag
- Iskake
- Iskrem
- Jul
- Jul - Kaker
- Jul - Konfekt
- Jul - Søtbakst
- Kaker
- Konfekt
- Kremkaker
- Litt sunnere
- Milkshake
- Morsdag
- Mousse og fromasj
- Ostekaker
- Pai og terter
- Pannekaker
- Påske
- Påske - Kaker
- Påske - Søtbakst
- Pavlova og marengs
- Pizza
- Pizza - Andre pizzaer
- Pizza - Deig
- Pizza - Dessertpizza
- Pizza - Hvit pizza
- Pizza - Italiensk pizza
- Pizza - Sauser og dressinger
- Pizza - Vegetar
- Restemat
- Rundstykker
- Sauser og dressinger
- Sjokoladekaker
- Skolestart
- Småkaker
- Snacks
- Sommer
- Søtbakst
- Surdeig
- Vafler
- Valentines
- Valentines - Kaker
Alle
- Alle
- 17. mai
- 17. mai - Kaker
- 17. mai - Søtbakst
- Annen søtbakst
- Annet bakst
- Boller
- Brød
- Brød - Finbakst
- Brød - Grovbakst
- Brød - Middag
- Brød - Småbakst
- Bursdag
- Bursdag - Kaker
- Desserter
- Desserter - Konfekt
- Drikke
- Enkle oppskrifter
- Farsdag
- Fastelavn
- Formkake
- Formkaker
- Frokost
- Glutenfri
- Gresskarpai
- Grunnoppskrift
- Halloween
- Halloween - Kaker
- Halloween - Søtbakst
- Høst
- Høstbakst
- Hverdag
- Iskake
- Iskrem
- Jul
- Jul - Kaker
- Jul - Konfekt
- Jul - Søtbakst
- Kaker
- Konfekt
- Kremkaker
- Litt sunnere
- Milkshake
- Morsdag
- Mousse og fromasj
- Ostekaker
- Pai og terter
- Pannekaker
- Påske
- Påske - Kaker
- Påske - Søtbakst
- Pavlova og marengs
- Pizza
- Pizza - Andre pizzaer
- Pizza - Deig
- Pizza - Dessertpizza
- Pizza - Hvit pizza
- Pizza - Italiensk pizza
- Pizza - Sauser og dressinger
- Pizza - Vegetar
- Restemat
- Rundstykker
- Sauser og dressinger
- Sjokoladekaker
- Skolestart
- Småkaker
- Snacks
- Sommer
- Søtbakst
- Surdeig
- Vafler
- Valentines
- Valentines - Kaker