Start med å forvarme stekeovnen til 175 grader, vanlig over- og undervarme.
Knus kjeksen til små smuler, og bland med kakao. Smelt smøret og bland godt inn sammen med smulene.
Ha bakepapir i bunnen av en rund springform (24 cm i diameter). Press blandingen til en kakebunn i springformen. Litt av blandingen kan presses opp langs kanten av formen.
Stek bunnen midt i ovnen i ca. 7 - 10 minutter. La bunnen avkjøles i formen etter steking.
Senk temperaturen på ovnen til 130 grader.
Ostekrem
Smelt sjokoladen etter anvisning på pakken, eller på lav varme i en mikrobølgeovn. Pisk sammen sukker, kremost og vaniljeessens til en kremet konsistens. Bland i eggene - ett av gangen. Rør inn den smeltede sjokoladen.
Hell blandingen over den avkjølte kakebunnen, og stek kaken midt i ovnen i 40 minutter. Avkjøl etter steking.
Pisk fløte og sukker til et myk krem. Topp kaken med kremen, og dryss over bær og sjokolade.