Unn deg luksusen av hjemmelagde sjokoladetrøfler med Iduns oppskrift. Disse trøflene er silkemyke og fulle av rik sjokoladesmak. Med enkle ingredienser som mørk sjokolade, fløte og smør, får du deilige trøfler som kan rulles i kakao, kokos eller hakkede nøtter for en ekstra smakfull finish. Perfekte som en liten godbit eller til gaver!
porsjoner35
Ingredienser
Trøffelmasse
300gmørk sjokolade(minst 70% sjokolade)
1,5dlkremfløte
1sshonning
3sskonjakk eller rom(kan sløyfes)
2sssterk kaffe
3sstomtegløgg
1knspsalt
1sssmør
Fremgangsmåte
Start med å hakke sjokoladen i små biter.
Kok opp kremfløten sammen med honningen. Ta kjelen av varmen og rør inn kaffe, gløgg, konjakk og hakket sjokolade og rør sammen til sjokoladen er smeltet. Rør inn salt og romtemperert smør til sist.
Sett blandingen kjølig i ca. 2 - 3 timer til massen har stivnet en del (lar du massen stå til dagen etter, blir den veldig stiv og må tempereres litt i romtemperatur før den kan rulles til kuler). Rull til kuler med hendene (bruk gjerne plasthansker hvis du har dette). Vær rask - sjokoladen smelter fra varmen av hendene dine.
Sjokoladetrøflene kan deretter rulles i eks. kakao, melis, kokos, finhakkede og panneristede nøtter, ekstra fint sukker, knuste og frysetørket bær (fås kjøpt hos bla. Meny).