Search
Close this search box.

Sjokoladetrøffel

Unn deg luksusen av hjemmelagde sjokoladetrøfler med Iduns oppskrift. Disse trøflene er silkemyke og fulle av rik sjokoladesmak. Med enkle ingredienser som mørk sjokolade, fløte og smør, får du deilige trøfler som kan rulles i kakao, kokos eller hakkede nøtter for en ekstra smakfull finish. Perfekte som en liten godbit eller til gaver!
Sjokoladetrøffel i små muffinsformer.
porsjoner35

Ingredienser

Trøffelmasse

  • 300 g mørk sjokolade (minst 70% sjokolade)
  • 1,5 dl kremfløte
  • 1 ss honning
  • 3 ss konjakk eller rom (kan sløyfes)
  • 2 ss sterk kaffe
  • 3 ss tomtegløgg
  • 1 knsp salt
  • 1 ss smør

Fremgangsmåte

  • Start med å hakke sjokoladen i små biter.
  • Kok opp kremfløten sammen med honningen. Ta kjelen av varmen og rør inn kaffe, gløgg, konjakk og hakket sjokolade og rør sammen til sjokoladen er smeltet. Rør inn salt og romtemperert smør til sist.
  • Sett blandingen kjølig i ca. 2 - 3 timer til massen har stivnet en del (lar du massen stå til dagen etter, blir den veldig stiv og må tempereres litt i romtemperatur før den kan rulles til kuler). Rull til kuler med hendene (bruk gjerne plasthansker hvis du har dette). Vær rask - sjokoladen smelter fra varmen av hendene dine.
  • Sjokoladetrøflene kan deretter rulles i eks. kakao, melis, kokos, finhakkede og panneristede nøtter, ekstra fint sukker, knuste og frysetørket bær (fås kjøpt hos bla. Meny).
Skriv ut oppskriften
Scroll to Top