Go Back
+ servings

Skolebrød med blåbær

Verdens beste skolebrød lager du selv! Skolebrød med blåbær og rømme er en ny vri på skolebrødene som er verdt å prøve.
Skolebrød med blåbær og rømme på en bakerist.
porsjoner12

Ingredienser

Gjærdeig

Fyll

  • 1 beger seterrømme (eller Creme fraiche)
  • 300 g frosne blåbær (eller friske blåbær)

Fremgangsmåte

  • Ha alle ingredienser i bakebollen på en kjøkkenmaskin med smuldret gjær og romtemperert smør. Elt med deigen smidig med eltekrok i ca. 13 minutter på lav hastighet i og 2 minutter på middels hastighet. Elter du deigen for hånd, må du beregne lenger eltetid før deigen er smidig. Dekk til deigen og la den forheve i 30 minutter.
  • Del deigen i 12 like store deler (ca. 150 gram), trill til boller og legg på stekebrett med bakepapir med et godt mellomrom. Trykk bollene flate med håndbaken. Dekk til og etterhev bollene i ca. 60 minutter eller til de er dobbelt så store.
    Lag en grop i midten av hver bolle med rene fingre og fyll seterrømme (eller Creme Fraiche) og ha frosne blåbær (eller friske) på toppen av rømmen. Forvarm i mellomtiden ovnen til 200 grader.
  • Stek skolebrødene på midterste rille i ca. 10 - 15 minutter. Avkjøl skolebrødene på en bakerist etter steking.
  • Ha på et dryss med melis på skolebrødene før servering!

Tips og triks

Ved bruk av Idun Luftigere Bakst, vil skolebrødet bli enda mer luftigere!
Skriv ut oppskriften