Ha alle ingredienser i bakebollen på en kjøkkenmaskin med smuldret gjær og romtemperert smør. Elt med deigen smidig med eltekrok i ca. 13 minutter på lav hastighet i og 2 minutter på middels hastighet. Elter du deigen for hånd, må du beregne lenger eltetid før deigen er smidig. Dekk til deigen og la den forheve i 30 minutter.
Del deigen i 12 like store deler (ca. 150 gram), trill til boller og legg på stekebrett med bakepapir med et godt mellomrom. Trykk bollene flate med håndbaken. Dekk til og etterhev bollene i ca. 60 minutter eller til de er dobbelt så store. Lag en grop i midten av hver bolle med rene fingre og fyll seterrømme (eller Creme Fraiche) og ha frosne blåbær (eller friske) på toppen av rømmen. Forvarm i mellomtiden ovnen til 200 grader.
Stek skolebrødene på midterste rille i ca. 10 - 15 minutter. Avkjøl skolebrødene på en bakerist etter steking.
Ha på et dryss med melis på skolebrødene før servering!