Skolebrød med blåbær
Verdens beste skolebrød lager du selv! Skolebrød med blåbær og rømme er en ny vri på skolebrødene som er verdt å prøve.

porsjoner12
Ingredienser
Gjærdeig:
- 1000 g hvetemel
- 150 g sukker
- 1 ts salt
- 2 ts kardemomme
- 1 ts Idun Mors hjemmebakte - Luftigere bakst (valgfritt)
- 50 g Idun Mors hjemmebakte - Fersk gjær for søte deiger
- 5 dl kaldt vann eller melk
- 150 g romtemperert smør/margarin eller flytende margarin
Fyll:
- 1 beger Seterrømme eller Creme fraiche
- 300 g frosne blåbær eller friske
Fremgangsmåte
- Ha alle ingredienser i bakebollen på en kjøkkenmaskin med smuldret gjær og romtemperert smør. Elt med deigen smidig med eltekrok i ca. 13 minutter på lav hastighet i og 2 minutter på middels hastighet. Elter du deigen for hånd, må du beregne lenger eltetid før deigen er smidig. Dekk til deigen og la den forheve i 30 minutter.
- Del deigen i 12 like store deler (ca. 150 gram), trill til boller og legg på stekebrett med bakepapir med et godt mellomrom. Trykk bollene flate med håndbaken. Dekk til og etterhev bollene i ca. 60 minutter eller til de er dobbelt så store. Lag en grop i midten av hver bolle med rene fingre og fyll seterrømme (eller Creme Fraiche) og ha frosne blåbær (eller friske) på toppen av rømmen. Forvarm i mellomtiden ovnen til 200 grader.
- Stek skolebrødene på midterste rille i ca. 10 - 15 minutter. Avkjøl skolebrødene på en bakerist etter steking.
- Ha på et dryss med melis på skolebrødene før servering!