Skolehorn med vaniljekrem
Skolehorn er rett og slett en skolebolle i ny drakt! De er bakt som søte horn med vaniljekrem og kokos, og er en artig vri på de tradisjonelle skolebollene. I denne oppskriften bruker vi en lettlaget vaniljekrem. Ønsker du heller å lage kremen fra bunnen av, kan du bruke denne oppskriften.

porsjoner24
Ingredienser
Gjærdeig:
- 1000 g hvetemel
- 180 g sukker
- 50 g Idun Mors hjemmebakte - Fersk gjær for søte deiger
- 1 ss Idun Mors hjemmebakte - Ferskere bakst (valgfritt)
- 4 ts kardemomme
- 1 ts salt
- 180 g romtemperert smør eller margarin
- 5 dl kald melk
- 1 stk egg til pensling
Vaniljekrem:
- 1 pose Idun Mors hjemmebakte - Kakefyll med vaniljsmak
- 3 ss sukker
- 4 dl H-melk
Pynt:
- melisglasur av vann og melis, samt litt kokos
Fremgangsmåte
- Bland de tørre ingrediensene i en bakebolle og ha i melk, smuldret gjær og romtemperert smør. Elt deigen sammen med en eltekrok i ca. 10 - 15 min på lav/middels hastighet til deigen er smidig. Dekk til bakebollen og la deigen forheve i ca. 30 minutter. Forvarm i mellomtiden stekeovnen til 200 grader varmluft
- Del deigen i fire like store deler. Kjevle ut til fire runde sirkler og del de opp i 6 like store ”pizzastykker”. Smør på et lgodt lag med vaniljekrem og rull sammen. Legg hornene på stekebrett med bakepapir. Dekk til og etterhev hornene i ca. 60 - 90 minutter eller til de er dobbelt så store.
- Pensle med sammenpisket egg stek hornene i ca. 10 - 15 minutter og avkjøl etter steking.
- Lag en melisglasur av vann og melis. Stryk melis på toppen av kornene og dypp i en bolle med kokos.