Skolehorn er rett og slett en skolebolle i ny drakt! De er bakt som søte horn med vaniljekrem og kokos, og er en artig vri på de tradisjonelle skolebollene. I denne oppskriften bruker vi en lettlaget vaniljekrem. Ønsker du heller å lage kremen fra bunnen av, kan du bruke denne oppskriften.
Bland de tørre ingrediensene i en bakebolle og ha i melk, smuldret gjær og romtemperert smør. Elt deigen sammen med en eltekrok i ca. 10 - 15 min på lav/middels hastighet til deigen er smidig. Dekk til bakebollen og la deigen forheve i ca. 30 minutter. Forvarm i mellomtiden stekeovnen til 200 grader varmluft
Del deigen i fire like store deler. Kjevle ut til fire runde sirkler og del de opp i 6 like store ”pizzastykker”. Smør på et lgodt lag med vaniljekrem og rull sammen. Legg hornene på stekebrett med bakepapir. Dekk til og etterhev hornene i ca. 60 - 90 minutter eller til de er dobbelt så store.
Pensle med sammenpisket egg stek hornene i ca. 10 - 15 minutter og avkjøl etter steking.
Lag en melisglasur av vann og melis. Stryk melis på toppen av kornene og dypp i en bolle med kokos.
Tips og triks
Ved bruk av Idun ferskere bakst, vil hornene holde seg ferske og fine lenger. Hornene smaker aller best nystekte, men kan godt fryses og tas opp etter behov.