🍫 Skolebrød med Nugatti og nøttecrunch! Er du klar for en uimotståelig kombinasjon av søtt, kremet og crunchy? Dette skolebrødet er fylt med Nugatti og toppet med sprø hasselnøtter – en ekte smaksfest for alle sjokoladeelskere! Perfekt til helgekos eller når du vil imponere gjestene med en moderne vri på en klassiker.
Ha alle ingrediensene i bakebollen på en kjøkkenmaskin og elt deigen smidig med eltekrok i ca. 13 minutter på lav hastighet og 2 minutter på middels hastighet. Elter du deigen for hånd, må du beregne lenger eltetid før deigen er smidig. Dekk til deigen og la den forheve i 30 minutter.
Del deigen i 20 like store deler (ca. 90 gram), trill til boller og legg på stekebrett med bakepapir med et godt mellomrom. Trykk bollene flate med håndbaken. Dekk til og etterhev bollene i ca. 60 minutter eller til de er dobbelt så store. Lag en grop i midten av hver bolle med rene fingre. Rør Nugatti og Idun Nugattisaus sammen og ha 1 ss i hver bolle. Forvarm i mellomtiden stekeovnen til 200 grader med vanlig over- og undervarme.
Stek bollene på midterste rille i ca. 10 - 15 minutter og avkjøl på en bakerist etter steking.
Stek bollene på midterste rille ica. 10 - 15 minutter og avkjøl på en bakerist etter steking.
Tips og triks
Ved bruk av Idun Ferskere Bakst, vil bollene holde seg ferske og fine lenger. Det er ganske lurt å bruke hvis du skal bake bollene dagen før de skal serveres.Ønsker du heller å bruke tørrgjær i oppskriften, er 1 pakke fersk gjær (50 gram) det samme som 1 pose med tørrgjær (inneholder ca. 4,5 teskjeer). Husk at ved bruk av tørrgjær, bruker deigen lenger tid på å heve.