Ha de tørre ingrediensene i en bakebolle med romtemperert smør, smuldret gjær og kald væske. Elt deigen sammen med eltekrok på lav/middels hastighet i ca. 10 - 15 minutter til deigen er smidig.
Dekk bakebollen til med plast og la deigen forheve i ca. 30 minutter. I mellomtiden kan du lage sviskefyllet.
Sviskefyll
Skjær marsipanen opp i treninger og ha i en foodprosessor sammen med svisker, brun farin og vann. Kjør massen sammen.
Kjevle deigen ut til et rektangel på ca. 55 x 30 cm. Smør sviskefyllet ut over leiven og rull deigen sammen fra langsiden til en rull.
Videre
Skjær opp i skiver som er ca. 2 - 3 cm tykke og legg på stekebrett med bakepapir med litt mellomrom. Dekk brettet til med plast - tre brettet i to plast poser på hver sin side. Etterhev snurrene i ca. 60 - 90 minutter eller til de er blitt dobbelt så store. Forvarm i mellomtiden ovnen til 200 grader.
Pensle med sammenvispet egg og strø på med perlesukker. Stek snurrene i ca. 12 - 15 minutter eller til de har fått en pen og gyllen farge. Avkjøl sviskesnurrene på en bakerist etter steking.
Tips og triks
Hvis du baker snurrene dagen før de skal serveres, vil vi anbefale å bruke bakehjelpemiddelet Ferskere Bakst. Da holder baksten seg fersk og fin lenger!