Snurrer med sviskefyll
Hvetebakst med noe godt i smaker ennå bedre, og her har vi brukt deilig sviskefyll som hever smaken!
porsjoner20
Ingredienser
Gjærdeig
- 1000 g hvetemel
- 150 g sukker
- 1 ts salt
- 2 ts kardemomme
- 1 ss Idun ferskere bakst (valgfritt)
- 50 g Idun fersk gjær for søte deiger
- 150 g romtemperert smør (eller margarin)
- 5 dl kaldt vann (eller melk)
Sviskefyll
- 200 g svisker uten steiner
- 200 g ODENSE Ekte Marsipan
- 4 ss brun farin
- 0,8 dl vann
Pensling
- 1 stk sammenvispet egg
- litt perlesukker eller pynt med melisglasur
Fremgangsmåte
- Ha de tørre ingrediensene i en bakebolle med romtemperert smør, smuldret gjær og kald væske. Elt deigen sammen med eltekrok på lav/middels hastighet i ca. 10 - 15 minutter til deigen er smidig.
- Dekk bakebollen til med plast og la deigen forheve i ca. 30 minutter. I mellomtiden kan du lage sviskefyllet.
Sviskefyll
- Skjær marsipanen opp i treninger og ha i en foodprosessor sammen med svisker, brun farin og vann. Kjør massen sammen.
- Kjevle deigen ut til et rektangel på ca. 55 x 30 cm. Smør sviskefyllet ut over leiven og rull deigen sammen fra langsiden til en rull.
Videre
- Skjær opp i skiver som er ca. 2 - 3 cm tykke og legg på stekebrett med bakepapir med litt mellomrom. Dekk brettet til med plast - tre brettet i to plast poser på hver sin side. Etterhev snurrene i ca. 60 - 90 minutter eller til de er blitt dobbelt så store. Forvarm i mellomtiden ovnen til 200 grader.
- Pensle med sammenvispet egg og strø på med perlesukker. Stek snurrene i ca. 12 - 15 minutter eller til de har fått en pen og gyllen farge. Avkjøl sviskesnurrene på en bakerist etter steking.
Tips og triks
Hvis du baker snurrene dagen før de skal serveres, vil vi anbefale å bruke bakehjelpemiddelet Ferskere Bakst. Da holder baksten seg fersk og fin lenger!