Er du glad i å pimpe opp hamburgeren, vil disse sorte hjemmelagde hamburgerbrødene være midt i blinken. Gjestene dine vil i alle fall ikke glemme dette måltidet på en stund! Med litt sort konditorfarge kan du trylle frem disse iøynefallende brødene, mens smaken vil være den samme gode!
Ha alle ingrediensene i en bakebolle bortsett fra smøret. Elt deigen sammen med en eltekrok på lav/middels hastighet i ca. 15 minutter. Du kan selvsagt elte deigen sammen for hånd også, men det krever mer tid og håndkraft. Ha i det romtempererte smøret og den svarte fargen. Elt deigen videre i ca. 2 - 5 minutter til deigen er smidig og slipper bakebollen. Denne briochdeigen er ganske løs i konsistensen, men det skal den være.
Dekk bollen med plastfolie og sett bakebollen kjølig i minst 2 timer, eller gjerne natten over. Det er nå deigen får utvikle smak, aroma og struktur. Når deigen står i kjøleskapet vil den bli mer fast og bedre å arbeide med når den skal formes senere.
Ta deigen ut av kjøleskapet og del den i 8 like store deler. Trill til boller og legg på et stekebrett med bakepapir og press de flate med håndbaken. Dekk til deigemnene og la de heve til dobbelt størrelse i ca. 90 - 120 minutter. Forvarm i mellomtiden ovnen til 175 grader med vanlig over- og undervarme.
Pensle deigemnene med sammenvispet egg og melk og dryss sesamfrø på toppen. Stekes midt i ovnen i ca. 12 - 15 minutter.
Tips og triks
Ved bruk av Idun Ferskere Bakst, vil brødene holde seg ferske og fine lenger. Lurt å bruke hvis brødene skal bakes dagen før de skal serveres!
Oppbevaring
Skal hamburgerbrødene ikke serveres med det samme, legg brødene pent i en plastpose så snart de er avkjølte. De kan gjerne fryses ned til senere bruk.