Sorte hamburgerbrød
Er du glad i å pimpe opp hamburgeren, vil disse sorte hjemmelagde hamburgerbrødene være midt i blinken. Gjestene dine vil i alle fall ikke glemme dette måltidet på en stund! Med litt sort konditorfarge kan du trylle frem disse iøynefallende brødene, mens smaken vil være den samme gode!
porsjoner8
Ingredienser
- 500 g hvetemel
- 1,5 ts salt
- 60 g sukker
- 0,5 ss Idun Mors hjemmebakte - Ferskere bakst (valgfritt)
- 12,5 g Idun Mors hjemmebakte - Fersk gjær original
- 1,1 dl melk
- 140 g romtemperert smør i terninger
- 4 stk mellomstore egg
- 1,5 ts konsentrert sort konditorfarge (eks. Wilton)
Topping:
- 1 stk sammenvispet egg
- litt - Sesamfrø
Fremgangsmåte
- Ha alle ingrediensene i en bakebolle bortsett fra smøret. Elt deigen sammen med en eltekrok på lav/middels hastighet i ca. 15 minutter. Du kan selvsagt elte deigen sammen for hånd også, men det krever mer tid og håndkraft. Ha i det romtempererte smøret og den svarte fargen. Elt deigen videre i ca. 2 - 5 minutter til deigen er smidig og slipper bakebollen. Denne briochdeigen er ganske løs i konsistensen, men det skal den være.
- Dekk bollen med plastfolie og sett bakebollen kjølig i minst 2 timer, eller gjerne natten over. Det er nå deigen får utvikle smak, aroma og struktur. Når deigen står i kjøleskapet vil den bli mer fast og bedre å arbeide med når den skal formes senere.
- Ta deigen ut av kjøleskapet og del den i 8 like store deler. Trill til boller og legg på et stekebrett med bakepapir og press de flate med håndbaken. Dekk til deigemnene og la de heve til dobbelt størrelse i ca. 90 - 120 minutter. Forvarm i mellomtiden ovnen til 175 grader med vanlig over- og undervarme.
- Pensle deigemnene med sammenvispet egg og melk og dryss sesamfrø på toppen. Stekes midt i ovnen i ca. 12 - 15 minutter.
Tips og triks
Ved bruk av Idun Mors hjemmebakte - ferskere bakst, vil brødene holde seg ferske og fine lenger. Lurt å bruke hvis brødene skal bakes dagen før de skal serveres!