Search
Close this search box.

Sorte hamburgerbrød

Er du glad i å pimpe opp hamburgeren, vil disse sorte hjemmelagde hamburgerbrødene være midt i blinken. Gjestene dine vil i alle fall ikke glemme dette måltidet på en stund! Med litt sort konditorfarge kan du trylle frem disse iøynefallende brødene, mens smaken vil være den samme gode!
Hamburgere med sorte hamburgerbrød.
porsjoner8

Ingredienser

  • 500 g hvetemel
  • 1,5 ts salt
  • 60 g sukker
  • 0,5 ss Idun Mors hjemmebakte - Ferskere bakst (valgfritt)
  • 12,5 g Idun Mors hjemmebakte - Fersk gjær original
  • 1,1 dl melk
  • 140 g romtemperert smør i terninger
  • 4 stk mellomstore egg
  • 1,5 ts konsentrert sort konditorfarge (eks. Wilton)

Topping:

  • 1 stk sammenvispet egg
  • litt - Sesamfrø

Fremgangsmåte

  • Ha alle ingrediensene i en bakebolle bortsett fra smøret. Elt deigen sammen med en eltekrok på lav/middels hastighet i ca. 15 minutter. Du kan selvsagt elte deigen sammen for hånd også, men det krever mer tid og håndkraft. Ha i det romtempererte smøret og den svarte fargen. Elt deigen videre i ca. 2 - 5 minutter til deigen er smidig og slipper bakebollen. Denne briochdeigen er ganske løs i konsistensen, men det skal den være.
  • Dekk bollen med plastfolie og sett bakebollen kjølig i minst 2 timer, eller gjerne natten over. Det er nå deigen får utvikle smak, aroma og struktur. Når deigen står i kjøleskapet vil den bli mer fast og bedre å arbeide med når den skal formes senere.
  • Ta deigen ut av kjøleskapet og del den i 8 like store deler. Trill til boller og legg på et stekebrett med bakepapir og press de flate med håndbaken. Dekk til deigemnene og la de heve til dobbelt størrelse i ca. 90 - 120 minutter. Forvarm i mellomtiden ovnen til 175 grader med vanlig over- og undervarme.
  • Pensle deigemnene med sammenvispet egg og melk og dryss sesamfrø på toppen. Stekes midt i ovnen i ca. 12 - 15 minutter.

Tips og triks

Ved bruk av Idun Mors hjemmebakte - ferskere bakst, vil brødene holde seg ferske og fine lenger. Lurt å bruke hvis brødene skal bakes dagen før de skal serveres!

Oppbevaring:

Skal hamburgerbrødene ikke serveres med det samme, legg brødene pent i en plastpose så snart de er avkjølte. De kan gjerne fryses ned til senere bruk.
Skriv ut oppskriften
Scroll to Top