Search
Close this search box.

Brioche hamburgerbrød

Lag hamburgerbrød slik de beste utestedene gjør det - myke, deilige og smakfulle!
Bolledeig uten egg på et bakebord.
porsjoner8

Ingredienser

Pensling:

  • 1 stk egg
  • 2 ss melk
  • 0,5 dl sesamfrø til topping

Fremgangsmåte

  • Bland alle ingrediensene bortsett fra smøret i en bakebolle. Elt deigen sammen med en eltekrok på lav/middels hastighet i ca. 15 minutter. Du kan selvsagt elte deigen sammen for hånd også, men det krever mer tid og håndkraft. Ha i romtemperert smør og elt det inn i deigen i ca. 2 - 5 minutter eller til deigen er smidig og slipper bakebollen. Denne deigen er ganske løs og skal eltes lengre enn andre gjærdeiger.
  • Dekk bollen med plastfolie og sett bakebollen kjølig i minst 2 timer. Det er nå deigen får utvikle smak, aroma og struktur. Deigen kan gjerne så natten over også. Når briochdeigen står i kjøleskapet vil den bli mer fast og bedre å arbeide med når den skal formes.
  • Ta deigen ut og del den i 8 like store deler. Trill til boller og legg på et stekebrett med bakepapir og press de flate med håndbaken. Dekk til deigemnene og la de heve til dobbelt størrelse i ca. 90 - 120 minutter. Forvarm i mellomtiden ovnen til 175 grader. 
  • Pensle med sammenvispet egg og melk og dryss sesamfrø på toppen. Stekes briochene midt i ovnen i ca. 12 - 15 minutter eller til de har fått en gyllen farge.

Tips og triks

Tips!

1. Ved bruk av Idun Mors hjemmebakte - ferskere bakst, vil brødene holde seg ferske og fine lenger. Lurt å bruke hvis brødene skal bakes dagen før de skal serveres!
2. Skal brødene ikke serveres med det samme, legg brødene pent i en plastpose så snart de er avkjølte. Brødene er også godt egnet til å fryses ned.
Skriv ut oppskriften

Kanskje du også vil like?

Pannekaker

Pannekaker

Sveler

Sveler

Stratoskake

Stratoskake

Scroll to Top