Brioche hamburgerbrød
Lag hamburgerbrød slik de beste utestedene gjør det - myke, deilige og smakfulle!
porsjoner8
Ingredienser
- 500 g hvetemel
- 0,5 ss Idun Mors hjemmebakte - Ferskere bakst (valgfritt)
- 140 g romtemperert smør i terninger
- 4 stk egg, mellomstore
- 12,5 g Idun Mors hjemmebakte - Fersk gjær for søte deiger
- 1,1 dl kald melk
- 60 g sukker
- 1,5 ts salt
Pensling:
- 1 stk egg
- 2 ss melk
- 0,5 dl sesamfrø til topping
Fremgangsmåte
- Bland alle ingrediensene bortsett fra smøret i en bakebolle. Elt deigen sammen med en eltekrok på lav/middels hastighet i ca. 15 minutter. Du kan selvsagt elte deigen sammen for hånd også, men det krever mer tid og håndkraft. Ha i romtemperert smør og elt det inn i deigen i ca. 2 - 5 minutter eller til deigen er smidig og slipper bakebollen. Denne deigen er ganske løs og skal eltes lengre enn andre gjærdeiger.
- Dekk bollen med plastfolie og sett bakebollen kjølig i minst 2 timer. Det er nå deigen får utvikle smak, aroma og struktur. Deigen kan gjerne så natten over også. Når briochdeigen står i kjøleskapet vil den bli mer fast og bedre å arbeide med når den skal formes.
- Ta deigen ut og del den i 8 like store deler. Trill til boller og legg på et stekebrett med bakepapir og press de flate med håndbaken. Dekk til deigemnene og la de heve til dobbelt størrelse i ca. 90 - 120 minutter. Forvarm i mellomtiden ovnen til 175 grader.
- Pensle med sammenvispet egg og melk og dryss sesamfrø på toppen. Stekes briochene midt i ovnen i ca. 12 - 15 minutter eller til de har fått en gyllen farge.
Tips og triks
Tips!
1. Ved bruk av Idun Mors hjemmebakte - ferskere bakst, vil brødene holde seg ferske og fine lenger. Lurt å bruke hvis brødene skal bakes dagen før de skal serveres!2. Skal brødene ikke serveres med det samme, legg brødene pent i en plastpose så snart de er avkjølte. Brødene er også godt egnet til å fryses ned.