Search
Close this search box.

Brioche hamburgerbrød

Lag hamburgerbrød slik de beste utestedene gjør det - myke, deilige og smakfulle!
Bolledeig uten egg på et bakebord.
porsjoner8

Ingredienser

Pensling:

  • 1 stk egg
  • 2 ss melk
  • 0,5 dl sesamfrø til topping

Fremgangsmåte

  • Bland alle ingrediensene bortsett fra smøret i en bakebolle. Elt deigen sammen med en eltekrok på lav/middels hastighet i ca. 15 minutter. Du kan selvsagt elte deigen sammen for hånd også, men det krever mer tid og håndkraft. Ha i romtemperert smør og elt det inn i deigen i ca. 2 - 5 minutter eller til deigen er smidig og slipper bakebollen. Denne deigen er ganske løs og skal eltes lengre enn andre gjærdeiger.
  • Dekk bollen med plastfolie og sett bakebollen kjølig i minst 2 timer. Det er nå deigen får utvikle smak, aroma og struktur. Deigen kan gjerne så natten over også. Når briochdeigen står i kjøleskapet vil den bli mer fast og bedre å arbeide med når den skal formes.
  • Ta deigen ut og del den i 8 like store deler. Trill til boller og legg på et stekebrett med bakepapir og press de flate med håndbaken. Dekk til deigemnene og la de heve til dobbelt størrelse i ca. 90 - 120 minutter. Forvarm i mellomtiden ovnen til 175 grader. 
  • Pensle med sammenvispet egg og melk og dryss sesamfrø på toppen. Stekes briochene midt i ovnen i ca. 12 - 15 minutter eller til de har fått en gyllen farge.

Tips og triks

Tips!

1. Ved bruk av Idun Mors hjemmebakte - ferskere bakst, vil brødene holde seg ferske og fine lenger. Lurt å bruke hvis brødene skal bakes dagen før de skal serveres!
2. Skal brødene ikke serveres med det samme, legg brødene pent i en plastpose så snart de er avkjølte. Brødene er også godt egnet til å fryses ned.
Skriv ut oppskriften

Kanskje du også vil like?

Medaljonger med skogsbærkrem

Medaljonger med skogsbærkrem

Vannbakkels med sprø topping og bær

Vannbakkels med sprø topping og bær

Vannbakkels med melkesjokolade og appelsinkrem

Vannbakkels med melkesjokolade og appelsinkrem

Scroll to Top