Surdeigspizza har en god karakterisk smak og konsistens som tar pizzaen til nye høyder. I denne oppskriften bruker vi bakeklar surdeig som gjør at du kan bake pizzaen med det samme. Lag pizzaen i langpanne eller som flere små porsjonspizzaer – du bestemmer!
Ha alle ingrediensene i en bakebolle og elt deigen sammen med eltekrok på lav/middels hastighet i ca. 8 - 10 minutter. Elter du deigen for hånd må du påregne lenger eltetid og rikelig med god håndkraft.
Dekk bakebollen til med plast og hev deigen til dobbelt størrelse i ca. 60 - 90 minutter. Forvarm i mellomtiden stekeovnen til 250 grader.
Del deigen i like store deler og form til bunner i to langpanner eller som 4 - 6 runde porsjonspizzaer.
Smør på med pizzasaus, enten hjemmelaget eller ferdig kjøpt. Legg på raspet ost og ditt favorittfyll.
Stek pizzaen på midterste rille i ovnen i ca. 10 -15 minutter. Hvis du har en pizzastein, er denne helt perfekt å bruke til å steke surdeigspizza på. Husk å forvarme opp steinen innen pizzaen stekes.
Tips og triks
TIPS!
Ønsker du en enda fyldigere smak, kan du bytte ut 200 g hvetemel med speltmel eller durumhvete.
STEKE FLERE BUNNER SAMTIDIG?
Skal du steke flere brett samtidig i ovnen, er dette best å gjøre med varmluft. Bytt plass på langpannene etter halve steketiden for best resultat.