Search
Close this search box.

Surdeigspizza

Surdeigspizza har en god karakterisk smak og konsistens som tar pizzaen til nye høyder. I denne oppskriften bruker vi bakeklar surdeig som gjør at du kan bake pizzaen med det samme. Lag pizzaen i langpanne eller som flere små porsjonspizzaer – du bestemmer!
Surdeigspizza som deigemne i en bakebolle.
porsjoner6

Ingredienser

  • 780 g pizzamel tipo 0, 00 eller hvetemel
  • 3 ts pizzagjær
  • 1 pose bakeklar surdeig
  • 5 dl kaldt vann
  • 1 ss olivenolje
  • 1,5 ts salt
  • 2 ss sukker

Fremgangsmåte

  • Ha alle ingrediensene i en bakebolle og elt deigen sammen med eltekrok på lav/middels hastighet i ca. 8 - 10 minutter. Elter du deigen for hånd må du påregne lenger eltetid og rikelig med god håndkraft.
  • Dekk bakebollen til med plast og hev deigen til dobbelt størrelse i ca. 60 - 90 minutter. Forvarm i mellomtiden stekeovnen til 250 grader.
  • Del deigen i like store deler og form til bunner i to langpanner eller som 4 - 6 runde porsjonspizzaer.
  • Smør på med pizzasaus, enten hjemmelaget eller ferdig kjøpt. Legg på raspet ost og ditt favorittfyll.
  • Stek pizzaen på midterste rille i ovnen i ca. 10 -15 minutter. Hvis du har en pizzastein, er denne helt perfekt å bruke til å steke surdeigspizza på. Husk å forvarme opp steinen innen pizzaen stekes.

Tips og triks

TIPS!

Ønsker du en enda fyldigere smak, kan du bytte ut 200 g hvetemel med speltmel eller durumhvete.

STEKE FLERE BUNNER SAMTIDIG?

Skal du steke flere brett samtidig i ovnen, er dette best å gjøre med varmluft. Bytt plass på langpannene etter halve steketiden for best resultat.
Skriv ut oppskriften

Kanskje du også vil like?

Medaljonger med skogsbærkrem

Medaljonger med skogsbærkrem

Vannbakkels med sprø topping og bær

Vannbakkels med sprø topping og bær

Vannbakkels med melkesjokolade og appelsinkrem

Vannbakkels med melkesjokolade og appelsinkrem

Scroll to Top