Blåbærmuffins
Store blåbærmuffins er ikke til å motstå! I denne oppskriften er det i tillegg deilige biter med sjokolade og litt havre på toppen. 🫐

porsjoner12
Ingredienser
- 400 g hvetemel
- 200 g sukker
- 1,5 ts bakepulver
- 1 ts Idun natron
- 1 ts salt
- 1 1/2 ts vaniljesukker
- 1 1/4 dl smaksnøytral olje (f.eks., raps- eller solsikkeolje)
- 2,5 dl yoghurt, naturell
- 2 stk egg, mellomstore
- 100 g blåbær
- 100 g ODENSE Mørk 55 % sjokolade, hakket
Fremgangsmåte
- Forvarm ovnen til 200 grader med vanlig over/undervarme.
- Bland de tørre ingrediensene i en bakebolle og rør sammen.
- Rør sammen smeltet smør, olje, melk og egg i en annen bolle og hell i bollen med de tørre ingrediensene og rør sammen til en jevn og klumpfri røre. Rør inn hakket sjokolade og hele blåbær til slutt.
- Fordel røra i muffinsformer. Det kan være lurt å ha papirformene i en muffinsform av aluminium, slik at de ikke flyter utover under steking.
- Sett muffinsene midt i ovnen, og senk temperaturen til 175 °C med det samme, og stek muffinsene i ca. 20 - 25 minutter.
- Ta muffinsene ut av aluminiumsformen og avkjøl på rist.
- Dekorer med et dryss melis når de er avkjølt.